UEFA noraida Minhenes vēlmi protestēt pret Ungārijas nostāju homoseksualitātes jautājumā (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) noraidījusi Vācijas pilsētas Minhenes vēlmi stadionu izgaismot varavīksnes krāsās, lai protestētu pret Ungārijas parlamenta pieņemto nostāju homoseksualitātes jautājumā.

Ungārijas parlaments pagājušajā nedēļā pieņēma likumprojektu, kas aizliegs veicināt homoseksualitāti nepilngadīgo personu vidū.

Reaģējot uz izmaiņām Ungārijas politikā, Minhenes mērs Dīters Reiters (Dieter Reiter) vēlējies izgaismot stadionu varavīksnes krāsās.

Tomēr iniciatīvu noraidījusi UEFA, liedzot šāda veida protestu Eiropas čempionāta gaidāmajā mačā starp Vācijas un Ungārijas futbola izlasēm. Mača sākums plānots 23. jūnijā plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

"UEFA statūti paredz, ka šī ir politiski un reliģiski neitrāla organizācija. Ņemot vērā politisko kontekstu šai iniciatīvai, kas saistīta ar Ungārijas parlamenta lēmumu, UEFA ir jānoraida šis lūgums," vēstīts paziņojumā.

UEFAir ierosinājusi Minhenes stadionu izgaismot 28. jūnijā vai laika posmā starp 3. un 9. jūliju, kad parasti notiek pasākumi, kas veltīti LGBT (lesbietes, geji, biseksuāļi un transpersonas) tiesībām.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu