Ar fantastisku driftu lielā tveicē atklāta jaunā Latvijas drifta sezona

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Drifts 333 trasē
Drifts 333 trasē Foto: Publicitātes foto

Šī gada 19.- 20.jūnijā 333 sporta kompleksā norisinājās Liqui Moly Grand prix sacensības. Sacīkstes notika visās drifta ieskaites klasēs - Street, Semi Pro un Pro.

“Ir patiess prieks, ka mums ir iespēja, mēs atrodam iespēju un mēs strādājam, lai sacensības varētu notikt. Šis periods ir grūts visiem, bet tā sajūta atgriezties trasē, emocijas un uzvaras garša ir tā, ko nespēs atņemt neviens!” - tā sacensību organizatori.

Drifta sezonas atklāšanas 2021 uzvarētāji:

Pro klasē - Livonijas drifta čempionāts

1. Nikolass Bertāns (LV)

2. Rolands Bērziņš (LV)

3. Raivis Alkšārs (LV)

Semi Pro klasē

1. Roberts Bāriņš (LV)

2. Edgars Kroģeris (LV)

3. Jānis Bērziņš (LV)

Street klasē

1. Daniels Lācis (LV)

2. Raimonds Drevinskis (LV)

3. Elvijs Kuļijevs (LV)

Braucēju iemaņas un sagatavotā tehnika ar katru gadu pilnveidojas, tiek veikti dažādi uzlabojumi auto, tomēr šoreiz sezonas sākums tieši tehnikas problēmu dēļ nebija veiksmīgs Igaunijas Pro braucējiem cīnīties par godalgotām vietām atklāšanā. Tāpēc pjedestāls šoreiz tikai latviešiem, kuri visi rādīja fantastiski labu sniegumu.

Jau trešo sezonu pēc kārtas Latvijas Pro drifta čempionāts tiek aizvadīts kopā ar Igaunijas drifta čempionātu, un tas nodēvēts par Livonijas drifta čempionātu. Ir patiess prieks redzēt, ka Latvijas Pro klases sportisti ir cītīgi trenējušies, un šogad noteikti būs lieli konkurenti gan Igaunijas sportistiem Livonijas čempionātā, gan arī lietuviešu sportistiem Baltijas čempionātā. Šogad PRO klasei ir pievienojies iepriekšējās sezonas Semi Pro klases uzvarētājs Edvards Žodziņš, par ko ir liels prieks.

Drifts 333 trasē
Drifts 333 trasē Foto: Publicitātes foto

Stabilu sniegumu demonstrēja arī Semi Pro klases sportisti, kuru vidū redzami kā zināmi, tā arī jauni dalībnieku vārdi. Semi Pro klase aizvadīja tikai savu Latvijas ieskaiti, bet sportistiem uz starta pievienojās arī divi Igauņu sportisti Mihaels Reiljans un Kārels Pīroja, kuri plāno aizvadīt pilnu sezonu Semi Pro klasē arī Latvijā.

Kvalifikācijā pirmo vietu ieguva Aleksandrs Murajs, kurš, kā jau ierasts, spēja demonstrēt ļoti stabilu sniegumu sacensību laikā. Sacensībās uz starta redzējām arī Edgaru Kroģeri, kurš dienas izskaņā kāpa arī uz pjedestāla. Edgaru jau pirms nedēļas redzējām Rīgā notiekošajā FIA IDC. Ar atgriešanos sveicam Silvestru Dziedātāju, kurš noteikti šogad būs liels konkurents visiem Semi Pro klases sportistiem. Ar atgriešanos un jaunām Semi Pro klases automašīnām ar prieku uz starta ieraudzījām arī Atvaru Sāru un Dmitriju Firovu. Un, protams, liels prieks starp sacensību dalībniekiem redzēt arī jaunus dalībniekus, kuriem ir pirmā sezona Semi pro klasē - Edgaru Kroģeri un Tomu Jankovski.

Drifts 333 trasē
Drifts 333 trasē Foto: Publicitātes foto

Vislielākais pārsteigums noteikti visiem bija sportista Jāņa Bērziņa parādīšanās Semi Pro klasē. Jānis ir 2020.gada Street klases uzvarētājs, bet to, ka viņš tomēr piedalīsies 2021. gadā Semi Pro, tika nolemts tikai dažas dienas pirms sacensībām. Semi Pro klase ir solis augstāk ar jau lielākām tehniskām prasībām. Bērziņa komanda tikai nedēļas vidū nolēma, ka tiks likts drošības karkass un sportists startēs Semi Pro ieskaitē. Organizatori tikai 20.jūnija rītā saņēma zvanu no komandas, tomēr Jānis Bērziņš ar iepriekš netestētu auto dienas izskņā nonāca līdz 3.vietai un šajā sezonā būs viens no kandidātiem uz pjedestāliem.

Jau 19.06.2021 sezonu uzsāka arī Street klase. 63 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas stājās uz starta, lai beidzot noskaidrotu sacensību gaisotnē, kurš ir labākais. Sestdienā norisinājās kvalifikācijas braucieni, kuros pirmo vietu ieņēma viens no debitantiem, Normunds Kampe, tā pierādot, ka katram ir iespēja. Kvalifikācijas punktus ieguva 51 sportists, tāpēc organizators nolēma braukt TOP64 tandēmu egli, dodot iespēju sportistiem izbraukties kārtīgi, ja reiz sezona ir sākusies.

Drifts 333 trasē
Drifts 333 trasē Foto: Publicitātes foto

Agresīvi skaists izpildījums no visiem šīs klases braucējiem, pat tandēmi tandēmu egles sākumā bija aizraujoši. Tandēmu braucieni tika noslēgti sestdien vakarā, bet TOP32 tika aizvadīts svētdienas pēcpusdienā. Ļoti liels prieks bija arī TOP32 ieraudzīt sportistus, kuriem šī ir debijas sezona, un kuri ir konkurētspējīgi sportistiem, kuri drifta sacensībās piedalās jau vairākus gadus.

Ar azartiskām cīņām pienāca fināli, arī ar ļoti interesantu braucēju sastāvu: Daniels Lācis, 2020.gada sezonas 2.vietas ieguvējs un Gada debija 2020, viens no drifta veterāniem Street klasē Raimonds Drevinskis, un divi sezonas debitanti - Elvijs Kuļijevs un Edgars Zareckis.

Pasākumu vēl aizraujošāku, bet reizē arī sarežģītāku padarīja vasarīgā tveica ar vairāk nekā +30 grādiem ēnā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu