Ronaldu un Benzemā apmainās diviem gūtiem vārtiem, Portugālei iekļūstot astotdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronaldo
Ronaldo Foto: JOSE SENA GOULAO

Patreizējā Eiropas čempione futbolā Portugāle trešdien Budapeštā 2021.gada finālturnīra apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Franciju.

Portugāles futbolistiem neizšķirts ļāva iekļūt astotdaļfinālā, kur jau pirms tam vietu bija nodrošinājuši francūži.

Portugāles izlasē divreiz izcēlās Krištianu Ronaldu, kurš Eiropas un pasaules finālturnīros guvis 21 vārtus, kas ir jauns rekords. Francijai divreiz precīzi sita Karims Benzemā. Ronaldu šajā spēlē arī atkārtoja Irānas futbolista Ali Daeja rekordu izlasē gūtajos vārtos - abi valstsvienībā izcēlušies 109 reizes.

F apakšgrupā pirmā vieta ar pieciem punktiem trīs spēlēs bija Francijai, tālāk ar četriem punktiem sekoja Vācija un Portugāle, bet divi punkti bija Ungārijai.

Pirmie rezultātu uz tablo varēja izmainīt francūži. Mača 16.minūtē spēcīgu sitienu pa vārtiem izdarīja Kiljams Mbapē, taču pieredzējušais portugāļu vārtsargs Ruī Patrīsiu apturēja bumbu.

Nozīmīgs pavērsiens bija mača 27.minūte, kurā Igo Lorī izgājienā uz bumbu ar elkoni iesita pa galvu Danīlu Pereiram. Lorī saņēma dzelteno kartīti, bet Ronaldu francūžus sodīja ar 31.minūtē realizētu 11 metru soda sitienu. Sadursmē smagi cietušais Pereira pēc palīdzības saņemšanas laukumu pameta paša spēkiem un spēja turpināt maču.

Puslaika pēdējā minūtē Nelsons Semēdu nogāza soda laukumā Mbapē un arī uz Portugāles izlases vārtiem tika nozīmēta "pendele". 11 metru soda sitiena izpildīšana tika uzticēta Benzemā, kurš jau puslaika kompensācijas laikā panāca 1:1.

Otrā puslaika otrajā minūtē Benzemā pēc Pola Pogbā piespēles ar vienu pieskārienu raidīja bumbu vārtos un ieguva Francijai vadību. Puslaika turpinājumā Žils Koundē savā soda laukumā nospēlēja ar roku un Ronaldu 60.minūtē realizēja vēl vienu "vienpadsmitnieku" - 2:2.

Puslaika vidū pēc Pogbā sitiena Patrīsiu izcilā lēcienā glāba portugāļus, kuru sabiedrotais šajā epizodē bija arī vārtu stabs. Puslaika otrajā pusē nevienai no komandām nebija īpaši bīstamu momentu, kas ļautu izcīnīt uzvaru. Vien otrā puslaika kompensācijas laikā Portugāle izglābās no situācijas, kurā uz tās vārtiem varēja nozīmēt 11 metru soda sitienu, taču pēc videoatkārtojuma noskatīšanās "pendele" netika nozīmēta.

Pirmajā kārtā Portugāle salauza Ungārijas pretestību un uzvarēja ar 3:0, bet Francija ar 1:0 uzveica Vāciju, kurai bumbu savos vārtos ieraidīja Matss Hummelss. Otrajā kārtā Ungārija noturēja neizšķirtu 1:1 pret Franciju, kamēr Vācija ar 4:2 bija pārāka pār Portugāli.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu