Latvijas pirmā rakete Ostapenko iekļūst Īstbornas "WTA 500" turnīra finālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien Īstbornas "WTA 500" vienspēļu turnīra pusfinālā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu.

Turnīra rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmusī Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Ribakina ir 21.pozīcijā.

Finālā Ostapenko tiksies ar Baltijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu no Igaunijas, kura reitingā ir 27.vietā. Ostapenko titula mačā nav spēlējusi kopš 2019.gada, kad uzvarēja turnīrā Luksemburgā.

Par fināla sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi 305 WTA ranga punktus.

Ostapenko maču sāka teicami, divreiz atņemot pretiniecei servi, kas ļāva panākt 3-0. Turpinājumā gan ar diviem grūtā cīņā realizētiem breikiem Ribakina pamāca 3-3. Sekojošajā geimā Ostapenko vēlreiz lauza pretinieces servi un ieguva viena geima pārsvaru. Devītajā geimā Kazahstānas tenisiste atspēleja setbumbu, taču turpinājumā Ostapenko pēc pretinieces medicīniskās pauzes guva virsroku setā - 6-4.

Ar piekto breikbumbu pirmajā geimā Ostapenko pirmo setu sāka ar 1-0 un pēc tam pie savas serves nostiprināja pārsvaru. Vēl viens breiks piektajā geimā Ostapenko deva jau drošu vadību ar 4-1. Turpinājumā muguras traumu guvusī Ribakina neizmantoja divas breikbumas, tādējādi Ostapenko nonāca viena uzvarēta geima attālumā no iekļūšanas finālā. Pie pretinieces serves Latvijas pirmā rakete nerealizēja pirmo mačbumbu, taču ar otro viņa pielika punktu setam un spēlei - 6-1.

Ostapenko šajā mačā realizēja trīs neatvairamās serves, bet pretiniecei bija divtik vairāk eisu. Ostapenko iztika bez dubultkļūdām, kamēr Ribakinai bija sešas. Latvijas tenisiste ar uzbrukuma sitieniem guva 38 punktus, Ribakina - 12. Ostapenko bija nedaudz vairāk nepiespiesto kļūdu (30/24).

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle. Pirmajā aizpērn Lincas turnīra ceturtdaļfinālā uzvaru divos setos svinēja Ostapenko.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja nesen "French Open" finālu sasniegušo Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 19.), kura Īstbornā startēja ar astoto numuru, bet otrajā mačā ar 5-7, 6-4, 6-3 uzvarēja tunisieti Onsu Žabēru (24.). Ceturtdaļfinālā rīdziniece ar 1-6, 7-5, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisisti Darju Kasatkinu (WTA 34.).

Ribakina pirmajā spēlē ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-4 uzveica Lielbritānijas tenisisti Herietu Dārtu (WTA 141.), otrajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja planētas piekto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas, bet ceturtdaļfinālā ar 2-6, 7-6 (9:7), 7-6 (7:5) apspēlēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu (WTA 61.).

Ribakina veiksmīgi noslēdza māla sezonu, "French Open" iekļūstot ceturtdaļfinālā. Labāko astoņniekā viņa iekļuva arī sezonas sākumā turnīra Abū Dabī, bet pārējos netika tālāk par otro kārtu, tajā skaitā pirms došanās uz Īstbornu zaudējot Berlīnes sacensību otrajā cīņā.

Arī Ostapenko iepriekšējā pieturvieta bija Birmingemas turnīrs, kurā viņa apstājās otrajā kārtā.

Ostapenko labāko astoņniekā Īstbornā iekļuva arī 2018.gadā, kad vēlāk aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta pusfinālam.

Turnīra Lielbritānijā uz zāles seguma notiks līdz sestdienai.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

Ostapenko: Koncentrējos serves uzņemšanai un mača sākumam

Aļona Ostapenko piektdien Īstbornas "WTA 500" vienspēļu turnīra pusfinālā koncentrējās mača sākumam un serves uzņemšanai, pēc uzvaras atzina Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete.

"Zināju, ka viņa labi servē, tāpēc vajadzēja koncentrēties serves uzņemšanai. Iepriekšējā mačā bija slikts sākums, līdz ar to gatavojos tieši šīs spēles sākumam. Tās bija galvenās lietas, kāpēc man izdevās uzvarēt," pēc spēles teica Ostapenko.

"Viņa ir augsta līmeņa tenisiste un rāda stabilu sniegumu," Ostapenko raksturoja Kontaveitu. "Būs labs mačs. Cerams, ka varēšu demonstrēt savu labāko spēli un skatītājiem tā patiks. Tagad mēģināšu atjaunoties, jo vakardien bija spēles gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā.".

"Nenākam no pārāk lielām valstīm, taču mums ir labi tenisisti, tāpēc ir patīkami, ka būs Baltijas fināls. Aneti pazīstu jau no junioru vecuma. Esam daudz spēlējušas kopā treniņos, jo īpaši junioru vecumā, tāpat arī piedalījušās dubultspēlēs. Zinu viņu pietiekami labi," par sestdien gaidāmo maču teica Ostapenko.

Latvijas tenisiste uzteica gaidāmās pretinieces pēdējo sezonu sniegumu.

"Nedomāju, ka rītdien būs viegla spēle. Būs vairākas spraigas izspēles. Nevaru sagaidīt. Ir ļoti patīkami spēlēt finālā un to izbaudīt, jo sezona uz zāles seguma ir ļoti īsa," atzina Ostapenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu