Video ⟩ Beļģija no "Euro 2020" izslēdz Eiropas čempioni Portugāli ar Ronaldu priekšgalā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Beļģijas futbola izlase svētdien Seviljā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra astotdaļfināla mačā ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Portugāli, liekot pretiniekiem nolikt pirms pieciem gadiem iegūtās čempionu pilnvaras.

Ceturtdaļfinālā Beļģija 2.jūlijā Minhenē tiksies ar Itāliju.

Beļģijas izlasei vārtus guva Torgans Azārs.

Mača ievadā spēles gaitu kontrolēja FIFA pasaules ranga līderi beļģi, taču bīstamus momentus pie Portugāles vārtiem neradīja. Pirmais nopietnais moments spēlē bija 25.minūtē, kad Krištianu Ronaldu izpildīja brīvsitienu - bumba aplidoja Beļģijas futbolistu izveidoto sieniņu, taču uzdevumu augstumos bija vārtsargs Tibo Kurtuā.

Puslaika otrajā pusē abas izlases apmainījās ātriem uzbrukumiem, bet bīstamāki tie bija Portugālei. Tomēr 42.minūtē Torgans Azārs ar žiglu un trāpīgu tālsitienu raidīja bumbu mērķī, pārspēdams Ruī Patrisiu - 1:0 Beļģijas izlases labā.

Otrā puslaika sākumā traumas dēļ laukumu pameta Beļģijas izlases pussargs Kevins de Brujne, kura vietā laukumā devās Drīss Mertenss.

Mača 58.minūtē pēc Krištianu Ronaldu izcilas piespēles pāri vārtiem sita Djogu Žota, bet nedaudz vēlāk ar galvu pa vārtiem uzsita Žuāu Fēlikss, bumbai nonākot Kurtuā rokās. Portugāļi turpināja uzbrukt, taču pie soda laukuma saskārās ar pretinieku ciešo aizsardzību.

Vienā no epizodēm savā starpā saplūcās abi karstasinīgākie futbolisti abu komandu rindās Romelu Lukaku un Pepe. Mača priekšpēdējā minūtē pēc svilpes Pepe tīši un rupji nospēlēja pret Torganu Azāru, par ko tika brīdināts ar dzelteno kartīti.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Rafaels Gerreiru no teicamas pozīcijas trāpīja pa vārtu stabu. Pamatlaika pēdējās minūtēs Kurtuā sargātos vārtus apdraudēja kā Andrē Silva, tā arī Ronaldu. Izmisīgie centieni panākt neizšķirtu un 30 minūšu papildlaiku cieta neveiksmi, kā dēļ Portugālei nācās nolikt Eiropas čempiones pilnvaras.

Jau ziņots, ka pirms tam Čehijas futbola izlase Budapeštā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Nīderlandi. Ceturtdaļfinālā Čehija 3.jūlijā Baku tiksies ar Dāniju.

Nedēļas sākumā Kopenhāgenā gaidāms Horvātijas un Spānijas duelis, bet Bukarestē aci pret aci tiksies Francija un Šveice. Astotdaļfināla noslēgumā otrdien Londonā Anglija cīnīsies ar Vāciju, bet Glāzgovā Zviedrijai pretī stāsies Ukraina.

Ceturtdaļfināli notiks 2. un 3.jūlijā, pusfināli 6. un 7.jūlijā, bet finālcīņa gaidāma 11.jūlijā.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu