Verstapens izcīna pārliecinošu uzvaru Štīrijas "Grand Prix"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas astotajā posmā - Štīrijas "Grand Prix".

Verstapens izcīnīja savu ceturto uzvaru sezonā un 14. karjerā. Nīderlandietis pirmo reizi karjerā uzvarējis divos posmos pēc kārtas.

Verstapens sacīksti sāka no "pole-postion" un vadības grožus neatdeva visa brauciena laikā. Vairāk nekā pusminūti atpalika "Mercdes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš pāris apļus pirms finiša devās boksos, lai ar svaigām riepām uzrādītu ātrāko apļa laiku, kas dod papildu punktu kopvērtējumā.

Trešais finišēja Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass. Hamiltons un "Mercedes" komanda pie uzvarām nav tikusi četros posmos pēc kārtas.

Aiz pirmā trijnieka palika Verstapena kolēģis Serhio Peress, tālāk sekoja Lendo Noriss ("McLaren"), Karloss Sainss juniors, Šarls Leklērs (abi - "Ferrari"), Lenss Strols ("Aston Martin"), Fernando Alonso ("Alpine") un kā pēdējais pie punkta tika Juki Cunoda ("AlphaTauri").

Turpat Špīlbergas trasē nākamnedēļ norisināsies sezonas devītais posms - Austrijas "Grand Prix".

Pēc astoņiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 156 punktiem ir Verstapens, par 18 mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 96 punktiem ir Peress.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu