Foto ⟩ Labākie kadri no Safari rallija Kenijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kenijā tika aizvadīts Safari rallijs, kas šogad bija atguvis pasaules rallija čempionāta posma statusu. Iepriekšējo reizi pasaules ātrākie rallisti Kenijā bija sabraukuši 2002.gadā, un toreiz uzvaru svinēja Kolins Makrejs. 19 gadus vēlāk sarežģītās sacensības vislabāk nobrauca franču pilots Sebastjans Ožjē no Toyota vienības.

Gadu gaitā Safari rallija ietvaros veicamā distance ir ievērojami sarukusi, tomēr ceļi rallija maršrutā un klimats ir iznīcinoši slikti. Vēl astoņdesmitajos gados dalībniekiem bija jānobrauc vairāki tūkstoši kilometru, bet 2002.gadā Makrejs uzvaru izcīnīja pēc aptuveni 1000 nobrauktiem kilometriem un nepilnām 8 stundām sacensību režīmā un bija tikai viens no 11 finišējušajiem, kamēr 37 rallija dalībnieki dažādu iemeslu dēļ izstājās. 

To, ka Safari rallijs, lai arī šogad sarucis līdz 320 kilometriem ātrumposmos, nudien nav joks, tagad ļoti labi zina beļģis Tjerī Nevils. Viņš bija rallija līderis līdz pat svētdien notikušajam 15. ātrumposmam, tomēr vienā no trases posmiem nolauza sava Hyundai i20 WRC aizmugurējo riteni, un cerības uz uzvaru izgaisa. Tas pavēra iespēju izvērsties divcīņai starp septiņkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē un japāni Takamoto Kacutu, kurš beigās tomēr atzina Ožjē pārākumu. Lai arī Kacuta zaudēja 21,8 sekudes, viņš līdz šim ne reizi nebija kāpis uz goda pjedestāla pasaules rallija čempionātā. Trešais sacensībās finišēja igaunis Ots Tenaks.

Nākamais pasaules čempionāta posms, starp citu, notiks tepat netālu Tenaka dzimtajā zemē no 15.līdz 18.jūlijam. Bet līdz tam sniedzam nelielu ieskatu Safari rallija notikumos ar mūsu fotogaleriju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu