Kalniņš karjeru turpinās Zviedrijas čempionvienībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Jokerit.com

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Kalniņš nākamsezon spēlēs Zviedrijas čempionē Vekšes "Lakers", pirmdien paziņoja klubs. Līgums ir noslēgts uz vienu - 2021./2022.gada - sezonu.

Klubs atzīmē, ka 29 gadus vecais limbažnieks pēdējās piecas sezonas aizvadījis Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) - divas Rīgas "Dinamo" un trīs Helsinku "Jokerit" rindās.

Piecās KHL sezonās viņš vārtos stājies 188 regulārās sezonas spēlēs, savos vārtos ielaižot vidēji 2,29 ripas spēlē un atvairot 92% metienu. Izslēgšanas mačos viņam 11 spēles ar 2,28 ielaistām ripām vidēji spēlē un 91,3% atvairītu metienu.

Tāpat klubs slavē vārtsargu par dalību Latvijas izlasē nesenajā pasaules čempionātā Rīgā.

Vārtsargs ir Ungārijas čempions (2014.) un divkārtējs Latvijas čempions (2011. un 2012.).

"Es nevaru sagaidīt, kad satikšos ar saviem komandas biedriem, lai uzsāktu treniņus un sezonu," vārtsargu citē klubs. "Esmu ļoti priecīgs, ka man ir iespēja pārstāvēt "Lakers". Tā noteikti būs interesanta sezona, kurā mums ir augsti mērķi."

Līdz ar Kalniņa piesaistīšanu klubs ir nokomplektējis vārtsargu līniju.

"Ar Kalniņa piesaistīšanu mūsu vārtsargu sastāvs ir zināms. Spēlēs mums būs divi vārtsargi, kuri labi atbilst mūsu spēles veidam. Kalniņš ir ļoti stabils vārtsargs, kurš gadījumos, kad komanda labi spēlēja aizsardzībā, ir nodrošinājis labākos statistikas rādītājus KHL. Viņš, tāpat kā Viktors Fasts, ir uzplaucis mazliet vēlāk, un būs aizraujoši vērot, kādi būs viņa soļi mūsu komandā," saka kluba ģenerālmenedžeris Henriks Evertsons.

Jau ziņots, ka tieši pret Vekšes hokejistiem aizvadītās sezonas Zviedrijas hokeja čempionāta (SHL) pusfinālā zaudēja Latvijas uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro" vienība.

Tikmēr "Jokerit" Gagarina kausa izcīņā Rietumu grupas ceturtdaļfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kalniņš aizvadītās sezonas KHL pamatturnīrā 32 spēlēs kaldināja 17 uzvaras, atvairot 91,3% metienu un ielaižot vidēji 2,51 vārtus spēlē, kā arī trīsreiz atstājot savus vārtus neieņemtus.

Gagarina kausa izcīņā gan viņš laukumā nedevās.

Pēc spēlēšanas "Liepājas Metalurgā" Kalniņš trīs sezonas aizvadīja Ungārijas klubu rindās MOL līgā, kurā sacenšas Ungārijas un Rumānijas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu