Latvieši Boks un Ošs sasniedz goda pjedestālu Eiropas autokrosa posmā Latvijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Boks
Jānis Boks Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika atklāta Eiropas autokrosa čempionāta sezona. Sacensībās četrās ieskaites klasēs uz starta stājās vairāk nekā 50 braucēji no dažādām Eiropas valstīm, kā arī teju 20 dalībnieki nacionālajā sacīkstē. Kā TVNET pavēstīja sacensību preses pārstāve Zane Lielkāja, divi latviešu braucēji Jānis Boks un Edijs Ošs izcīnīja vietas uz goda pjedestāla Super bagiju un Touring AX salonauto klasēs Eiropas čempionātā.

Jānis Boks, Super bagiju klases 3. vietas ieguvējs: “Neizsakāms prieks par šo sasniegumu. Pēdējo reizi Bauskā uz goda pjedestāla kāpu ļoti sen, šķiet, ka 2006. gadā, pagājuši jau 15 gadi, tāpēc šis sasniegums atnesa pilnu emociju gammu. Domāju, ka fināla braucienā veiksmīgs bija starts, pēc pirmā tramplīna izdevās apsteigt konkurentu un ierindoties trešajā pozīcijā, pēc tam bija jānotur pārējie konkurenti aiz sevis, lai saglabātu vietu līdz finišam, kas arī izdevās!”

Super bagiju klases pjedestāls
Super bagiju klases pjedestāls Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Edijs Ošs, Touring AX salonauto klases 2. vietas ieguvējs: “Esmu apmierināts ar savu sniegumu, protams, ka vienmēr ir vēlēšanās būt pirmajam, bet ir jāprot arī piekāpties. Viens no svarīgākajiem aspektiem ir trases segums, kas bija tiešām labi sagatavots un noturējās tāds visu sacensību laiku. Prieks par tik labi saorganizētu sacensību, atmosfēra pasākumā bija uz visiem 100%, bauda braukt!”

Edijs Ošs
Edijs Ošs Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Labākie Eiropas autokrosa čempionāta 1. posmā

Junior bagiji: 1. Ondrejs Medliks (CZE) 2. Daniels Pitlons (CZE) 3. Stīns Jaspers (NLD)

1600 bagiji: 1. Timo Palers (NLD) 2. Andrei Maksians (MDA) 3. Maks Šanens Dos Santos (LUX)

Touring AX salonauto klase: 1. Paulius Pleskovas (LTU) 2. Edijs Ošs (LVA) 3. Andri Oun (EST)

Super bagiju klase: 1. Florents Tafani (FRA) 2. Jakubs Kubičeks (CZE) 3. Jānis Boks (LVA)

Touring AX klases pjedestāls
Touring AX klases pjedestāls Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Paralēli Eiropas autokrosa čempionāta posmam norisinājās arī sacīkste nacionālajai klasei, kurā uz starta stājās 19 autokrosa braucēji. Tajā goda pjedestālu dalīja: 

1. Ivo Gabrāns,

2. Roberts Bāriņš,

3. Mareks Dainis.

Jānis Bergs, Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: “Ļoti patīkama un pacilāta sajūta uzņemt Eiropas autokrosa čempionātu Latvijā, usākt sezonu pēc divu gadu pauzes. Pasākuma rīkošana prasīja dažādus izaicinājumus, lielu darbu un pūles šajos apstākļos, bet mēs bijām liecinieki tam, ka sacensības bija izdevušās. Domāju, ka leģendārā Mūsas trase liekus komentārus neprasa, trases vēsture un kopējā atmosfēra ļauj pārliecināties par to, ka šī trase ir autosporta meka un katra sacensība šeit ir svētki!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu