Oficiāli: Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" nolīgst jaunu treneri un ģenerālmenedžeri

CopyDraugiem X Whatsapp
Džeisons Kids
Džeisons Kids Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" noslēgusi līgumu ar jauno galveno treneri Džeisonu Kidu un ģenerālmenedžeri Niko Herisonu, pirmdien paziņoja klubs.

"The Dallas Morning News" apskatnieks Breds Taunsends iepriekš tviterī rakstīja, ka abas puses esot panākušas mutisku vienošanos, kaut arī oficiāls līgums vēl nav noslēgts.

17.jūnijā no amata atkāpās ilggadējais "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, kurš jau apstiprināts darbā Indiānas "Pacers" komandā.

"Dalasa man kā spēlētājam ir nozīmējusi ļoti daudz, un es vēlos pateikties kluba īpašniekam Markam Kubanam par iespēju atgriezties vienībā galvenā trenera amatā," sacīja Kids. "Es priecājos sākt strādāt ar šo jauno, izsalkušo un neticami talantīgo komandu un turpināt veidot uzvarošu mantojumu "Mavericks" organizācijai."

Kids, kuru 1994.gadā "Mavericks" draftēja ar otro numuru, trīs gadus vēlāk tika aizmainīts, 2008.gadā atkal piesaistīts komandai.

Kluba 42 gadus ilgajā vēsturē Kids kļuvis par desmito galveno treneri.

Pēdējās divas sezonas 48 gadus vecais Kids strādāja Losandželosas "Lakers" komandā par trenera asistentu, 2020.gada vasarā kļūstot par NBA čempionu.

Pirms tam viņš no 2014. līdz 2018. gadam vadīja Milvoki "Bucks" līdz tika atbrīvots no amata. Ar Kidu pie stūres "Bucks" tika pie 139 uzvarām un piedzīvoja 152 zaudējumus, divreiz sasniedzot izslēgšanas turnīru. Vēl pirms tam Kids vienu sezonu trenēja Bruklinas "Nets" komandu.

NBA karjeras laikā Kids spēlēja piecās vienībās. Individuāli spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008. gadam, kad sasniedza gan savu rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rekordu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 piespēles sezonā).

2011. gadā Kids kopā ar "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008. gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

Savukārt jaunais ģenerālmenedžeris Herisons iepriekš nav strādājis NBA komandā. Viņš pazīstams ar savu darbu sporta preču kompānijā "Nike". 

Herisonam esot labas attiecības ar vairākiem NBA spēlētājiem. Viņš savulaik bijis Kobes Braienta personīgais mārketinga konsultants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu