Mesi labo Argentīnas valstsvienības rekordu; "Copa America" zināmi ceturtdaļfināla pāri

CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: EPA/Scanpix

Lionels Mesi kļuvis par spēlēm bagātāko futbolistu Argentīnas izlases vēsturē.

Argentīnas futbolisti pirmdien Dienvidamerikas izlašu turnīra "Copa America" spēlē ar rezultātu 4:1 (3:0) pārspēja Bolīvijas izlasi.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Mesi, kurš 33. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, bet 42. minūtē panāca 3:0 pārsvaru.

Argentīnas izlase jau mača 6. minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Mesi piespēles vārtus guva Alehandro Dario Gomess.

Bolīvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Ervins Saavedra, bet punktu mačam pielika Lautaro Martíness, kurš 65. minūtē panāca spēles gala rezultātu 4:1.

Mesi aizvadīja 148. spēli Argentīnas izlasē, kas ir jauns valstsvienības rekords. Viņš pārspēja savu bijušo komandas biedru Havjeru Maskerano, ar kuru kopā Mesi savulaik spēlēja arī Spānijas kluba "Barcelona" rindās.

Argentīnas izlases labā Mesi nu ir guvis 75 vārtus, kas arī ir valstsvienības rekords, kuru viņš sasniedza jau 2016. gadā, apsteidzot Gabrielu Batistutu (54 vārti).

Tikmēr citā spēlē Urugvaja ar 1:0 (1:0) pārspēja Paragvaju, pateicoties Edinsona Kavani vārtu guvumam 21. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes.

"Copa America" pamatturnīrā A grupā Argentīna finišējusi pirmajā vietā ar 10 punktiem, Urugvajai ir septiņi, Paragvajai seši, bet Čīlei pieci punkti, savukārt Bolīvija palika tukšā.

B grupā labākā komanda bija Brazīlija, kas izcīnīja 10 punktus, Peru kontā ir septiņi, Kolumbijai četri, Ekvadorai trīs un Venecuēlai divi punkti.

"Copa America" ceturtdaļfināla pāri:

  • Peru - Paragvaja
  • Brazīlija - Čīle
  • Urugvaja - Kolumbija
  • Argentīna - Ekvadora

No dalības turnīrā atteikušās Kataras un Austrālijas izlases, kā rezultātā šogad "Copa America" noris ar desmit valstsvienību līdzdalību, kas sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas četras spēcīgākās izlases.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) pārcēla šā gada "Copa America" turnīru uz Brazīliju, jo Argentīnai tas atņemts Covid-19 uzliesmojuma dēļ, bet Kolumbijā izcēlušies nemieri. Rīkotājvalsts mainīta vien divas nedēļas pirms "Copa America" - Dienvidamerikas futbola čempionāta - sākuma.

Jau 20.maijā rīkošanas tiesības tika atņemts Kolumbijai, jo tur notika iedzīvotāju protesti pret valsts prezidentu Ivanu Duki.

Šīs ir jau 47. "Copa America" sacensības. Pirmās notika 1916.gadā.

Visbiežāk uzvarētāju kausu virs galvas cēlusi Urugvaja - 15 reizes. Par vienu uzvaru mazāk ir Argentīnai, bet Brazīlija uzvarējusi deviņreiz.

Pēdējā "Copa America" turnīrā, kas tika aizvadīts 2019.gadā, Brazīlija finālā ar 3:1 uzvarēja Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu