NBA apskatnieks norāda uz iemeslu, kādēļ Dončičs ir "Mavericks" lielākā problēma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" rindās Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs ir viegli nokaitināms, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Braiens Vaindhorsts (Brian Windhorst) no ESPN.

"Mavericks" komandu starpsezonā skārušas lielas pārmaiņas. Vispirms no darba tika atlaists ilggadējais kluba ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons, bet pēc tam no amata atkāpās galvenais treneris Riks Kārlails.

Dalasas kluba vadība nu jau ir nolīgusi jaunu galveno treneri Džeisonu Kidu un ģenerālmenedžeri Niko Herisonu, kuram svarīgākais uzdevums starpsezonā būs parakstīt aptuveni 200 miljonu ASV dolāru līgumu ar Dončiču.

Ziemeļamerikas medijos daudz apspriests, ka Dončičs diktē noteikumus "Mavericks" komandā, tikmēr kluba vadība ir teju ķīlnieka lomā, jo tai ir jāizdabā NBA zvaigznei, lai slovēnis turpinātu karjeru Dalasā.

Jaunais ģenerālmenedžeris Herisons pazīstams kā mārketinga speciālists ar lielu pieredzi sporta preču kompānijā "Nike". Viņš ir labos draugos ar daudzām NBA zvaigznēm, un viņa uzdevums būs pastiprināt "Mavericks" sastāvu.

"Nezinu, cik daudz cilvēku būtu sajūsmā spēlēt kopā ar Luku. Domāju, ka Luka varbūt ir sarežģīta personība," sacīja NBA apskatnieks no prestižā medija ESPN.

"Viņš ir lielisks spēlētājs, bet "Mavericks" spēlēs var redzēt, kā viņš kliedz uz treneri, kliedz uz komandas biedriem, kliedz uz tiesnešiem. Viņš vienmēr par kaut ko kliedz. Viņš var būt patiešām viegli nokaitināms puisis."

22 gadus vecais Dončičs aizvadījis trīs spilgtas NBA sezonas, 199 regulārā čempionāta mačos vidēji atzīmējoties ar 25,7 punktiem, 7,7 rezultatīvām piespēlēm un 8,4 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu