Video ⟩ Serēna Viljamsa izstājas Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu leģendas Serēnas Viljamsas sapņi izcīnīt astoto Vimbldonas vienspēļu titulu un panākt austrālieti Mārgaretu Kortu ar 24 "Grand Slam" uzvarām otrdien beidzās ar izstāšanos, kamēr šveiciešu leģenda Rodžers Federers nākamajā kārtā iekļuva pēc pretinieka izstāšanās pēc aizvadīta ceturtā seta.

Pirmās kārtas mačā pret baltkrievieti Aleksandru Sasnoviču (WTA 100.) 39 gadus vecā tenisiste bija vadībā ar 3-1, kad viņa paslīdēja un kreisajai potītei bija jāpieprasa medicīniskā palīdzība. Pēc tās saņemšanas pasaules ranga astotā rakete zaudēja divus geimus (3-3) un asarām acīs devās prom no Centrālā laukuma.

Tā ir pirmā reize 20 turnīros Vimbldonā, kad Viljamsa izstājās pirmajā kārtā.

"Brutāli S.Viljamsai, bet Centrālais laukums ir ārkārtīgi slidens. Tur nav viegli pārvietoties," savā "Twitter" kontā ierakstīja britu zvaigzne Endijs Marejs.

Viljamsa, kurai bija apsaitēts arī labais augšstilbs, kopš 2017.gada Austrālijas atklātā čempionāta nav uzvarējusi nevienā "Grand Slam" turnīrā.

Pirms šīs spēles ar izbīli tālāk tika Šveices leģenda Federers un pasaules ranga pirmais numurs no Austrālijas Ešlija Bārtija.

Centrālā laukuma jumta dēļ viņi vismaz varēja spēlēt atbilstoši grafikam, bet tiem, kuriem bija paredzētas spēles āra laukumos, lietus dēļ vairākas stundas bija jāgaida.

Tāpēc 27 vienspēles bija jāpārceļ uz trešdienu, un vīriešu dubultspēlēs pirmajā un otrajā kārtā spēles noritēs līdz diviem uzvarētiem setiem, organizatoriem mēģinot iekļauties grafikā.

Federers Vimbldonā ieradās pēc izstāšanās otrajā kārtā turnīrā Hallē - turnīrā, kurā viņš ir uzvarējis desmit reizes, gatavojoties Vimbldonai.

Izskatījās, ka 39 gadus vecais astoņkārtējais Vimbldonas vienspēļu čempions nebija perfektā formā, taču arī viņu Centrālajā kortā paglāba pretinieka francūža Adriana Manarino kritiens ceturtā seta beigās tajā pašā korta galā, kurā cieta arī Viljamsa.

Manarino 33.dzimšanas diena pārvērtās par murgu, jo viņam bija jāatstāj laukums, kad rezultāts pēc četriem setiem bija 6-4, 6-7 (3:7), 3-6, 6-2 Federera labā.

"Viņš bija labāks spēlētājs, viņš varēja uzvarēt, man mazliet paveicās," sacīja Federers. "Tā tas dažreiz notiek, jūs nesaņemat daudz vieglu uzvaru un mēģināt, lai tā nenotiktu pašam."

Savukārt Bārtija ar emocijām bagātā mačā Centrālajā kortā ar 6-1, 6-7 (1:7), 6-1 apspēlēja spānieti Karlu Suaresu Navarro (WTA 138.), kurai tas bija 11.turnīrs Vimbldonā un pēdējā cīņa šeit viņas karjerā.

Navarro spēlēja vien dažus mēnešus pēc atgriešanās sacensībās pēc uzvaras cīņā art vēzi.

Bārtija grib savam 2011.gada junioru sacensību uzvarētājas titulam pievienot vienspēļu uzvarētājas titulu Vimbldonā arī pieaugušo konkurencē.

Bārtija atklāja sacensības Centrālajā laukumā. Tas ir gods, ko parasti piešķir čempionei, kas aizstāv titulu, taču rumāniete Simona Halepa sacensībās nepiedalās savainojuma dēļ.

Pēc mača Bārtija pievienojās ovācijām par godu 32 gadus vecajai Navarro, kuras māte Marija to noraudzījās ar asarām acīs.

"Viņa ir neticama cīnītāja un jauka persona, un es nevaru atrast pat vienu sliktu vārdu, ko par viņu pateikt," sacīja Bārtija par savu pretinieci. "Viņa ir īsta čempione, un viņas ļoti pietrūks."

Vēl vienā cīņā Serēnas māsa Venusa Viljamsa (WTA 111.) savu 90. "Grand Slam" turnīru otrdien Vimbldonā uzsāka ar trīs setu uzvaru pār rumānieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 160.).

41 gadu vecā amerikāniete, kura ir pieckārtēja turnīra vienspēļu čempione, triumfēja ar 7-5, 4-6, 6-3.

Bijusī pasaules ranga pirmā rakete Viljamsa pirmo reizi spēlēja Vimbldonā 1997.gadā un turnīrā piedalās 23.reizi.

Viņa desmitreiz neatvairāmi servēja un 33 reizes izspēlēja kombinācijas, kas beidzās ar pretiniecei netveramiem sitieniem.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistēm Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mači no otrdienas pārcelti uz citu dienu lietus dēļ.

Ostapenko Vimbldonā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur cīnīsies kopā ar Kostjuku, pirmajā kārtā mērojot spēkus ar Šveices/ASV duetu Belinda Benčiča/Sofija Kenina.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu