Sevastova pārliecinoši pārvar Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien svinēja uzvaru prestižā Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova (WTA 56.) pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 uzvarēja Zarinu Dijasu no Kazahstānas (WTA 101.).

Pirmo setu pārliecinošāk iesāka Dijasa, kura savā serves geima galotnē nedaudz kļūdījās, bet ieguva pārsvaru. Sevastova savā pirmajā serves geimā ar diviem neprecīziem sitieniem nonāca iedzinējos 15:30, taču pēc tam viņa kļūdīties piespieda Dijasu, panākdama neizšķirtu. Turpinājumā Dijasa visai viegli uzvarēja vēl divos serves geimos, taču Sevastova sestajā geimā pirmo reizi tika nobreikota.

Liepājnieces sitiens tīklā Dijasai deva divas breikbumbas, bet vēl viens neprecīzs sitiens Kazahstānas tenisistei deva lielāku pārsvaru - 4-2. Uzreiz nākamajā geimā Sevastova kārtīgi pasvīst lika Dijasai, kurai galotnē aptrūkās spēka, kas Sevastovai ļāva atgūt zaudēto geimu. Nosargājot četras breikbumbas, Sevastova uzvarēja arī asotajā geimā un drīz vien arī ieguva vadību setā.

Devītajā geimā Sevastova pārsvaru ieguva ar saīsināto sitienu, taču uzvaru palīdzēja gūt Dijasas sitiens autā. Nākamajā geimā Latvijas tenisiste ātri panāca 40:0 un ar pirmo piegājienu svinēja uzvaru setā - 6-4.

Otrā seta ievadā abas tenisistes diezgan droši uzvarēja savus pirmos serves geimus, bet īsi pēc tam Sevastova ieguva pārsvaru. Lai arī liepājniece uz brīdi bija vadībā ar 40:0, Dijasa spēja panākt neizšķirtu, taču savu kļūdu dēļ zaudēja servi - 1-2. Ceturtajā geimā Latvijas tenisiste izpildīja teicamu sitienu gar pašu līniju un, pateicoties Dijasas nedrošajai spēlei pie tīkla, ieguva divu geimu pārsvaru.

Dijasa iespēju uzvarēt tikpat kā zaudēja nākamajā geimā, jo nonāca iedzinējos ar 1-4. Sevastova sākotnēji nespēja izmantot divas breikbumbas, bet brīdi vēlāk veiksmīgi saīsināja sitienu un arī uzbruka ar spēcīgu sitienu, iegūstot trīs geimu pārsvaru. Kazahstānas tenisiste mača turpinājumā spēles gaitu vairs nespēja lauzt un zaudēja vēl vienu geimu, setā piekāpjoties ar 1-6.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Abas tenisistes savā starpā spēkojās pirmo reizi.

Šai spēlei bija jānotiek otrdien, bet lietus dēļ tā tika pārcelta uz trešdienas pēcpusdienu.

Sevastova sezonu uz zāles seguma sākusi gana veiksmīgi - liepājniece Īstbornā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza ceturtdaļfinālu, kur pēc uzvaras ar 6-2 pirmajā setā divos taibreikos piekāpās citai Kazahstānas sportistei Jeļenai Ribakinai. Dijasa jūnijā piedalījās divos turnīros Notingemā, kur WTA ranga sacensībās sasniedza otro kārtu, bet ITF turnīrā zaudēja pirmajā mačā.

Dijasa savu līdz šim vienīgo WTA titulu izcīnīja 2017.gadā Tokijā, kamēr Sevastovas kontā ir uzvaras četros vienspēļu turnīros.

Sevastovai šosezon ir 20 uzvaras un 13 zaudējumi, bet Dijasai - deviņi panākumi un 12 neveiksmes.

Sevastova Vimbldonā ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu, turpretī Dijasa divreiz aizspēlējusies līdz ceturtajai kārtai.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 70.), kura ar 6-3, 6-4 apspēlēja pēdējo sezonu karjerā aizvadošo nīderlandieti Kiki Bertensu (WTA 21.).

Trešdien pirmās kārtas spēli ar 18 gadus vecos kanādieti Leilu Fernandesu aizvadīs Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko. Spēle pēc Latvijas laika starp abām tenisistēm paredzēta plkst.17.40. Tiešraidē to varēs vērot kanālā "Best4sport".

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu