Ostapenko spēlē pārliecinoši un iekļūst Vimbldonas otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien, demonstrējot stabilu sniegumu, guva uzvaru prestižā Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko (WTA 34.) pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 uzvarēja kanādieti Leilu Fernandesu (WTA 71.).

Pirmais sets iesākās spraigā cīņām, jau mača sākumā skatītājiem piedzīvojot trīs breikus. Ostapenko pirmajā geimā pie rezultāta 30:40 panāca neizšķirtu, bet vēlāk neatlaidīgi uzbruka, kas ļāva iegūt pārsvaru. Savā pirmajā serves geimā Ostapenko pieļāva divas dubultkļūdas un beigās bumbiņu iesita tīklā, Fernandesai panākot neizšķirtu 1-1. Nākamajā geimā Fernandesa kļūdījās, raidot bumbiņas tīklā, bet savu geimu zaudēja ar dubultkļūdu (1-2).

Spēcīga serve un precīzi sitieni uzbrukumā Ostapenko ļāva paglābties no vēl viena zaudēta geima. Piektā geima galotnē Ostapenko kanādieti īsā laikā piespieda būt abos laukuma stūros, kā rezultātā pretiniece nespēja lāga aizsargāties un zaudēja savu trešo servi - 1-4. Jau brīdi vēlāk Ostapenko savā serves geimā ātri panāca 40:0, taču ar mēģinājumu uzvaru izcīnīt liedza kritiens. Nākamā izspēle Ostapenko izvirzīja vadībā ar 5-1. Fernandesai pirmajā setā tā arī neizdevās uzvarēt nevienu savu serves geimu, jo Latvijas tenisiste viņu nobreikoja arī septītajā geimā.

Otrā seta pirmajā geimā Fernandesa nebija tālu, lai nobreikotu daudz kļūdu pieļāvušo Ostapenko, bet rīdziniece savu servi nosargāja ar spēcīgu servi un jaudīgu uzbrukumu. Turpinājumā abas tenisistes bija sajutušas spēles pavedienu un savus serves geimus uzvarēja līdz pat piektā geima beigām, pēc kura Ostapenko bija vadībā ar 3-2. Sestajā geimā Ostapenko piekopa sev parocīgo spēles stilu - ātras un īsas izspēles. Tas deva cerēto rezultātu, jo Fernandesa savā serves geimā punktus neguva.

Kļūda nākamā geima vidū neliedza Ostapenko pie rezultāta 30:30 uzvarēt nākamās divas izspēles, kas viņu pietuvināja uzvarai spēlē. Agresīvais spēles stils ļāva Ostapenko noslēgt spēli 56 minūtēs. Viņa ātri panāca vadību 40:15 un uzvarēja nākamajā izspēlē, kā arī visā mačā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 70 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisiste šajā spēlē uzvarēja 73% pirmās serves geimos (19 no 26), kamēr Fernandesas rādītājs bija knapi pāri 40% (13 no 32). Ostapenko pieļāva sešas dubultkļūdas, bet kanādiete par divām mazāk. Tāpat Fernandesai divas netveramas serves, bet Ostapenko tādas neizpildīja.

Abas tenisistes savā starpā tikās pirmo reizi.

Šai spēlei bija jānotiek otrdien, bet lietus dēļ tā tika pārcelta uz trešdienas pēcpusdienu.

Ostapenko sezonu uz zāles seguma iesāka Birmingemas "WTA 250" turnīrā, kur apstājās otrajā kārtā, bet Īstbornas "WTA 500" sacensībās viņa uzvarēja, finālā ar 6-3, 6-3 pārspējot Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu. Birmingemā otro kārtu nepārvarēja arī 18 gadus vecā Fernandesa.

Aizpērn Fernandesa uzvarēja "French Open" junioru turnīrā, bet šī gada maijā izcīnīja savu pirmo WTA titulu, uzvarot Monterejas "WTA 250" sērijas sacensībās. Latvijas tenisistei karjerā izdevies uzvarēt četros WTA vienspēļu turnīros.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 20 no 31 spēles, bet Fernandesai ir 14 panākumi 26 cīņās.

Latvijas tenisiste 2018.gadā sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet gadu pirms tam aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. 18 gadus vecā Fernandesa Vimbldonā spēlē pirmo reizi karjerā.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar krievieti Darju Kasatkinu (WTA 35.), kura ar 6-0, 3-6, 6-3 uzvarēja rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 63.). Kasatkinai piešķirts 31.numurs.

Ostapenko Vimbldonā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur cīnīsies kopā ar Kostjuku, pirmajā kārtā mērojot spēkus ar Šveices/ASV duetu Belinda Benčiča/Sofija Kenina.

Pirms tam Anastasija Sevastova (WTA 56.) pirmajā kārtā ar 6-4, 6-1 uzvarēja Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (WTA 101.).

Nākamajā kārtā Sevastova spēkosies ar ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 70.).

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu