Video ⟩ Pols ar fantastisku sniegumu ieved "Suns" komandu NBA finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kriss Pols (ar bumbu)
Kriss Pols (ar bumbu) Foto: EPA/Scanpix

Fīniksas "Suns" komanda ar vienības līderi Krisu Polu priekšgalā trešdien iekļuva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā.

"Suns" izbraukumā ar rezultātu 130:103 pārspēja Losandželosas "Clippers", triumfējot Rietumu konferences finālsērijā ar 4-2.

Pols guva 41 punktu, realizējot 7 no 8 tālmetieniem un 9 no 16 divpunktu metieniem. Saspēles vadītāja kontā arī 8 rezultatīvas piespēles.

Sērijas pirmās divas spēles 36 gadus vecais Pols izlaida, jo bija inficējies ar Covid-19. 41 punkts ir viņa karjeras rekords "play-off" mačā.

Uzvarētāju labā 22 punktus iemeta Devins Bukers, 19 pievienoja Džejs Krauders, bet ar "double-double" izcēlās Deandrē Eitons, kurš guva 16 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas.

"Clippers" rindās Markuss Moriss guva 26 punktus, Pols Džordžs pievienoja 21 punktu, savukārt traumas dēļ nespēlēja komandas līderis Kavai Lenards.

NBA finālu "Suns" sasniegusi trešo reizi 53 gadu laikā kluba pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš tas izdevās arī 1976. un 1993. gadā, taču tika piedzīvoti zaudējumi attiecīgi pret Bostonas "Celtics" un Čikāgas "Bulls".

"Play-off" turnīrā "Suns" šosezon iekļuvusi pirmo reizi kopš 2010. gada. Ceļā līdz finālam Fīniksa pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Losandželosas "Lakers" un pēc tam Denveras "Nuggets" ar šīs sezonas regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju Nikola Jokiču sastāvā.

NBA finālā "Suns" spēkosies ar Milvoki "Bucks" vai Atlantas "Hawks". Austrumu konferences finālsērijā rezultāts patlaban ir neizšķirts 2-2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu