Milvoki "Bucks" līderis Adetokunbo nākamajā mačā nepiedalīsies

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Milvoki "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo nav guvis smagu savainojumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfināla ceturtajā mačā, taču piektajā NBA pusfināla spēlē viņš nepiedalīsies, savā "Twitter" kontā ceturtdien paziņoja klubs.

Otrdien Atlantas "Hawks" mājās ar 110:88 (25:22, 26:16, 36:24, 23:26) uzvarēja "Bucks" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 2-2.

Trešajā ceturtdaļā Adetokunbo vienā no epizodēm mēģināja bloķēt Klinta Kapelas bumbas triecienu grozā no augšas un brīdī, kad viņa kājas teju bija sasniegušas zāles grīdu, viņš sadūrās ar Kapelu, un pēc piezemēšanās uz arēnas dēļiem tūlīt satvēra kreiso celi, ar skaļiem kliedzieniem neslēpjot sāpes.

Basketbolists vēlāk laukumu pameta ar apkalpojošā personāla palīdzību. Adetokunbo knapi spēja pielikt kāju pie grīdas un vairākkārt apstājās, pirms pameta zāli.

Divkārtējam līgas vērtīgākajam spēlētājam trešdien tika veikta magnētiskās rezonanses tomogrāfija (MRI), kas apstiprināja kreisā ceļgala saišu sastiepumu, taču bez citiem bojājumiem.

"Bucks" arī trešdien paziņoja, ka basketbolista iekļaušana sastāvā ceturtdienas spēlei ir "apšaubāma".

"Adetokunbo sastiepis kreisā ceļa saites, un viņa dalība rītvakar Austrumu konferences fināla piektajā spēlē "Fiserv Forum" ir apšaubāma," klubs vēsta savā "Twitter" kontā.

"Mēs vienkārši dzīvosim dienu pēc dienas un redzēsim, kā viņam klājas," sacīja "Bucks" treneris Maiks Badenholcers.

"Šovakar sērijas piektajā spēlē Adetokunbo kreisā ceļa traumas dēļ nespēlēs," parādījās ieraksts kluba "Twitter" kontā ceturtdien.

Adetokunbo šīs sezonas izslēgšanas spēlēs ir guvis vidēji 28,2 punktus spēlē, kā arī izcīnījis 12,7 atlēkušās bumbas un izdarījis 5,2 rezultatīvas piespēles. No 11 regulārās sezonas spēlēm, kuras Adetokunbo izlaida, Milvoki uzvarēja sešās. Aprīlī klubs bez viņa aizvadīja sešas spēles pēc kārtas, kad grieķis sēdēja malā ar savainotu kreiso ceļgalu.

Šis ir otrais gads pēc kārtas, kad Adetokunbo "play-off" spēļu laikā gūst savainojumu.

Pagājušajā gadā "Bucks" otrajā kārtā jau bija iedzinējos ar 0-3 pret Maiami "Heat", kad Adetokunbo ceturtajā spēlē sastiepa potīti, beidzot sezonu. "Bucks" pagarinājumā uzvarēja ceturto spēli, bet zaudējums piektajā noveda pie sezonas beigām.

Arī "vanagiem" ir savainotie. Aizsargs Trejs Jangs ceturto spēli izlaida kaula sasituma labajā kājā dēļ, un "centram" Kapelam labajā acī ir iekaisums pēc sitiena ar elkoni saņemšanas sejā spēles beigu daļā. Abu spēlētāju dalība piektajā mačā ir minēta kā "apšaubāma".

Sērijas piektā spēle paredzēta ceturtdien.

Otrā pusfinālā Fīniksas "Suns" ar 4-2 pārspēja Losandželosas "Clippers".

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu