Video ⟩ Arī Ostapenko sasniedz Vimbldonas turnīra trešo kārtu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Vimbldonas turnīrā sasniedza trešo kārtu, trešajā setā piecreiz zaudējot savas serves geimus.

Ostapenko (WTA 34.) otrajā kārtā ar 6-1, 3-6, 8-6 pieveica Darju Kasatkinu no Krievijas, kura WTA rangā atrodas pozīciju zemāk.

Ostapenko lieliski sāka cīņu, uzvarot trīs geimus pēc kārtas. Pirmajā no tiem viņa ar savu servi uzvarēja "sausā", otrajā uzvarēja, pretiniecei, servējot un atvēlot tikai vienu uzvarētu izspēli, bet trešajā, lai arī nedaudz ilgākā cīņā, nedeva pretiniecei breikbumbas, uzvarot ar sitienu šķērsām laukumam pa sānu līniju - 3-0.

Līdzīgā ceturtajā geimā visu izšķīra divi Ostapenko bumbiņas raidījumi tīklā geima beigās - 3-1.

Toties nākamo geimu viņa beidza ar lielisku sitienu no gaisa, bet, pretiniecei servējot, sesto geimu uzvarēja "sausā" - 5-1.

Arī septītajā geimā Latvijas tenisiste nebija apstādināma, 22 minūtēs ar lielisku servi pabeidzot setu - 6-1.

Otro setu ar uzvarētu savas serves geimu uzsāka Kasatkina, kura otrajā geimā ieguva arī spēlē pirmo breikpunktu, ko Ostapenko atspēlēja uzbrukumā. Tomēr trīs kļūdas pēc kārtas noveda pie 2-0 Kasatkinas labā.

Jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste ieguva trīs breikpunktus pēc kārtas, no kuriem realizēja otro, atbildot uz pretinieces otro servi ar sitienu no ērtās puses šķērsām laukumam - 1-2. Tūlīt ar vēl vairākiem teicamiem sitieniem stūros Ostapenko panāca arī 2-2.

Līdz tam garāko geimu spēlē Ostapenko pagarināja ar videoatkārtojuma pieprasīšanu. Tas apliecināja, ka Latvijas tenisiste nedaudz trāpījusi pa sānu līniju, un Kasatkinai pēc it kā šķietami jau uzvarēta geima nācās atgriezties no sava soliņa uz serves līnijas. Geimu ar vēl divām labām atbildēm uz Kasatkinas otro servi pa stūriem savā labā pabeidza Ostapenko - 3-2.

Jau nākamajā geimā Ostapenko deva pretiniecei trīs breikpunktus pēc kārtas. Pirmais tika atspēlēts ar tīkla palīdzību, bumbiņai pārveļoties Kasatkinas laukuma pusē, otrais tika gūts uzbrukumā, bet trešo pasniedza pretiniece, sitot autā pēc mačā garākās izspēles. Geimu saglābt gan neizdevās - 3-3, bet nākamo pārliecinoši uzvarēja Kasatkina.

Vinnējot desmito no 11 pēdējām izspēlēm, Kasatkina panāca 5-3 savā labā, bet nākamajā geimā bumbiņu pēc viņas serves Ostapenko nedabūja pāri tīklam - 6-3 krievu tenisistes labā.

Trešo setu Ostapenko sāka ar zaudētu savas serves geimu, Kasatkinai pēc Latvijas tenisistes sitiena autā no gaisa realizējot pirmo no divām breikbumbām.

Jau nākamajā geimā Ostapenko ieguva trīs pēc kārtas breikbumbas, realizējot otro - 1-1.

Zaudēto savas serves geimu sērija turpinājās, Ostapenko sitot tīklā - 2-1 Kasatkinas labā, bet Ostapenko nākamo geimu uzvarot "sausā".

Arī nākamajā geimā servētājas problēmas turpinājās, Kasatkinai iegūstot trīs breikbumbas pēc kārtas. Visas tika atspēlētas - ar spēli no gaisa, ar netveramu otro servi un labu izspēli. Tomēr ceturtās breimbumbas izspēle beidzās ar Ostapenko sitienu tīklā - 3-2 pretinieces labā.

3-3 tapa, kad Latvijas tenisiste ļāva pretiniecei uzvarēt tikai vienā izspēlē, geimu pabeidzot ar sitienu šķērsām laukumam pēc Kasatkinas saīsinātā sitiena.

Tikai vienu izspēli uzvarēja Kasatkina arī septītajā geimā, Ostapenko kļūstot par pirmo no abām tenisistēm, kura trešajā setā uzvarējusi savas serves geimu - 4-3.

Pēc Ostapenko sitiena autā viņas piemēram sekoja arī Kasatkina - 4-4.

Pēc Ostapenko sitiena autā no gaisa Kasatkina ieguva lielisku iespēju uzvarēt - 5-4 viņas labā.

Ar sitienu no neērtās puses kreisajā līnijā Ostapenko spēli pagarināja, realizējot breikbumbu - 5-5.

Nākamajā geimā Kasatkina nospēlēja stabilāk, panākot 6-5.

12.geimā Kasatkina panāca 30:0, bet Ostapenko vinnēja četrās izspēlēs pēc kārtas ar sitienu kreisajā laukuma stūrī no ērtās puses.

13.geimā Latvijas tenisiste teicami servēja pirmo servi, geimu vinnējot "sausā" - 7-6, bet nākamajā geimā panāca 30:0. Kasatkina atbildēja ar trim uzvarētām izspēlēm, taču trīs nākamās izspēles vinnēja Latvijas tenisiste, pēdējā izspēlē krievietei raidot bumbiņu tīklā - 8-6 Ostapenko labā.

Latvijas tenisiste sakrāja trīs netveramas serves pret pretinieces divām, turklāt Kasatkina biežāķ pieļāva dubultkļūdas (septiņas pret četrām Ostapenko).

Ostapenko guva vairāk punktu gan ar pirmo (55% pret 47%), gan otro servi (44% pret 32%), kā arī uzvarēja desmit no 13 izspēlēm, izejot pie tīkla, kamēr Kasatkinai tikai viena rezultatīva darbība četros gadījumos. Turklāt Latvijas sportiste labāk realizēja pretinieces sniegtās breikpunktu iespējas (desmit no 12 jeb 83%), kamēr Kasatkinai šis rādītājs bija 53% jeb astoņas no 15.

Ostapenko bija gan vairāk uzvarētu izspēļu (48 pret 11), gan nepiespiesto kļūdu (48 pret 24).

Uzvarētāja guva 99 punktus, bet zaudētāja - 82.

Ostapenko trešdien pirmās kārtas spēlē, kas lietus dēļ otrdien tika pārcelta, ar 6-1, 6-2 sagrāva 18 gadus veco kanādieti Leilu Fernandesu (WTA 71.). Savukārt Kasatkina pirmajā mačā ar ar 6-0, 3-6, 6-3 uzvarēja rumānieti Patriciju Mariju Tigu (WTA 63.). Kasatkinai turnīrā piešķirts 31.numurs.

Karjeras laikā abas tenisistes savā starpā iepriekš bija tikušās piecreiz, trīs spēlēs panākumu svinot Ostapenko. Pēdējā tikšanās bija pagājušajā nedēļā Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālā, kurā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 1-6, 7-5, 6-2. Vēlāk Ostapenko šī turnīra finālā ar 6-3, 6-3 pārspēja Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu.

Pirms dalības Īstbornas turnīrā Kasatkina Birmingemā "WTA 250" turnīra finālā ar 5-7, 4-6 zaudēja Tunisijas pārstāvei Onsai Žabērai. Martā viņa uzvarēja Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīrā, savukārt februārī svinēja panākumu vienā no Austrālijas "WTA 250" raudzes turnīriem.

Abām tenisistēm karjerā izdevies uzvarēt četros WTA vienspēļu turnīros.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 21 no 32 spēlēm, bet Kasatkinas bilancē ir 27 panākumi 39 mačos.

Latvijas tenisiste 2018.gadā sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet gadu pirms tam aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam. Kasatkina šajā turnīrā piedalās jau piekto reizi un 2018.gadā spēja sasniegt ceturtdaļfinālu.

Ostapenko Vimbldonā piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur cīnīsies kopā ar Martu Kostjuku no Ukrainas, pirmajā kārtā mērojot spēkus ar Šveices/ASV duetu Belinda Benčiča/Sofija Kenina.

Jau ziņots, ka Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova otrajā kārtā Kostjuku pieveica ar 1-6, 6-4, 6-3. Liepājniece trešdien savā pirmajā spēlē ar 6-4, 6-1 uzvarēja Zarinu Dijasu no Kazahstānas (WTA 101.).

Arī Sevastovas pirmā spēle otrdien lietus dēļ tika pārcelta dienu vēlāk.

Gan Ostapenko, gan Sevastova Vimbldonā jau nopelnījusi 240 pasaules ranga punktus.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu