Skujiņš "Tour de France" posmā iesaistās atrāvienā un gandrīz finišē pirmajā desmitniekā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas piektdien izcīnīja augsto 11.vietu prestižo daudzdienu sacensību "Tour de France" septītajā posmā.

Piektdien riteņbraucēji mēroja tūres garāko posmu, kas ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem stiepās 249,1 kilometra garumā.

Distanci visātrāk mēroja slovēnis Matejs Mohoričs ("Bahrain - Victorious"), kurš finišēja pēc piecām stundām 28 minūtēm un 20 sekundēm. Viņš par minūti un 20 sekundēm apsteidza Skujiņa komandas biedru no Beļģijas Jasperu Stujvenu, taču trešās vietas ieguvējs Magnuss Korts no Dānijas ("EF Education - Nippo") iepalika minūti un 40 sekundes.

Skujiņš jau pašā posma sākumā bija viens no 24 riteņbraucējiem vadošajā grupā. Latvijas riteņbraucējs finišu sasniedza divas minūtes un 45 sekundes aiz līdera, ieņemdams 11.vietu.

Divas pozīcijas zemāk finišēja vēl viens "Trek-Segafredo" pārstāvis Vinčenco Nibali no Itālijas.

Kopvērtējuma līderis nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix") finišēja kopā ar Kortu un ieņēma ceturto vietu. Svarīgas sekundes zaudēja arī iepriekš kopvērtējumā otro vietu ieņēmušais slovēnis Tadejs Pogačars (UAE). Viņš uzvarētājam zaudēja piecas minūtes un 15 sekundes, ierindojoties 26.pozīcijā.

Kopvērtējuma vadībā aizvien ir debitants van der Pūls, beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma") pakāpies uz otro vietu un līderim zaudē pusminūti, taču trešais ar minūtes un 49 sekunžu deficītu ir Kaspers Asgrēns no Dānijas ("Deceuninck - Quick Step"). Skujiņš, pateicoties piektdienas sniegumam, kopvērtējumā pakāpies par 12 vietām un ar piecu minūšu un 34 sekunžu deficītu ieņem 16.pozīciju.

Tūres astotajā posmā riteņbraucējus gaida 150,8 kilometrus gara distance, kuras beigu daļā iekļauti trīs pirmās kategorijas kāpumi.

"Tour de France" noslēgsies 18.jūlijā ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

"Tour de France" norisinās jau 108.reizi. 21 posmu garās sacensības šogad noritēs tikai pa Francijas ceļiem, lai arī starts sākotnēji bija plānots Kopenhāgenā. Septiņi no etapiem parocīgāki būs sprinteriem.

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Trek-Segafredo" komandas rindās "Tour de France" startē Skujiņš, kurš jūnija pirmajā pusē tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu