Peru un Brazīlija iekļūst "Copa America" pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas futbolisti piektdien Dienvidamerikas izlašu turnīra "Copa America" ceturtdaļfinālā svinēja minimālu uzvaru pār Čīli, bet Peru pieveica Paragvaju pēcspēles sitienos.

Lukass Paketa 46.minūtē guva vienīgos vārtus mačā, nodrošinot čempionei Brazīlijai 1:0 (0:0) uzvaru pār Čīli.

Paketa laukumā devās uz maiņu otrā puslaika sākumā, nomainot Robertu Firminu.

Nepilnas divas minūtes vēlāk Brazīlija palika desmit vīru sastāvā, kad Gabriela Žezusa spēriens trāpīja Euhenio Menam pa seju, un tiesnesis izvilka no kabatas sarkano kartīti.

Čīle tomēr neizmantoja viena cilvēka priekšrocības, lai kā arī futbolisti necentās.

Eduardo Vargass 62.minūtē ar sitienu no tuvas distances gan raidīja bumbu čempionvienības vārtos, taču VAR sistēma apstiprināja aizmuguri, un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Ar šo uzvaru Brazīlija nodrošināja 2019.gada fināla atkārtojumu, kurā ar 3:1 tika pārspēta Peru.

Peru piektdien Gojanijā pēcspēles sitienos pieveica Paragvaju ar 3:3 (2:1, 1:2, 11 m - 4:3).

Izšķirošo pēcspēles sitienu Peru rindās realizēja Migels Trauko.

Savukārt Peru vārtsargs Pedro Galjese lēcienā atvairīja Alberto Espinolas mēģinājumu gūt vārtus.

Paragvajas izlases kapteinis Gustavo Gomess spēles 11.minūtē atklāja rezultātu, taču 21.minūtē viņš pats raidīja bumbu savos vārtos, bet Džanluka Lapadula guva 40. minūtē, izvirzot vadībā Peru.

Paragvajas izredzes vēl vairāk saruka, kad Gomess 42.minūtē nopelnīja dzelteno kartīti, bet puslaika kompensācijas laikā tika noraidīts no laukuma, saņemot otro dzelteno kartīti.

Tomēr Huniors Alonso 54.minūtē rezultātu izlīdzināja.

80.minūtē pēc Jošimara Jotuna sitiena Peru panāca 3:2, bet pēc tam, kad Andrē Kariljo 85.minūtē par otro dzelteno kartīti desmit minūšu laika tika noraidīts no laukuma, līdzsvarojot spēku samērus, Gabriels Avaloss 90.minūtē izlīdzināja rezultātu - 3:3.

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs sestdien savā starpā tiksies Argentīna - Ekvadora un Urugvaja - Kolumbija.

No dalības turnīrā atteikušās Kataras un Austrālijas izlases, kā rezultātā šogad "Copa America" norit ar desmit valstsvienību līdzdalību, kas bija sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas četras spēcīgākās izlases.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) pārcēla šā gada "Copa America" turnīru uz Brazīliju, jo Argentīnai tas atņemts Covid-19 uzliesmojuma dēļ, bet Kolumbijā izcēlās nemieri. Rīkotājvalsts tika mainīta vien divas nedēļas pirms "Copa America" - Dienvidamerikas futbola čempionāta - sākuma.

Jau 20.maijā rīkotājvalsts statuss tika atņemts Kolumbijai, jo tur notika iedzīvotāju protesti pret Kolumbijas prezidentu Ivanu Duki.

Turnīrs norisinās no 13.jūnija līdz 10.jūlijam.

Šīs ir jau 47. "Copa America" sacensības. Pirmās notika 1916.gadā.

Visbiežāk uzvarētāju kausu virs galvas cēlusi Urugvaja - 15 reizes. Par vienu uzvaru mazāk ir Argentīnai, bet Brazīlija uzvarējusi deviņreiz.

Pēdējā "Copa America" turnīrā, kas tika aizvadīts 2019.gadā, Brazīlija finālā ar 3:1 uzvarēja Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu