LOK paziņos Latvijas karognesēju Tokijas olimpisko spēļu atklāšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karogs
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karogs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pirmdien svinīgā pasākumā prezentēs olimpiskās komandas tērpus, kā arī nosauks sportistu vai sportisti, kas nesīs valsts karogu Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Pasākumā ar Valsts prezidenta Egila Levita un izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) piedalīšanos tiks prezentēts Latvijas Olimpiskās komandas sportistu sastāvs, nosaukts karognesēja vārds, kā arī aizvadīta Latvijas Olimpiskās komandas "Tokija 2020" saliedēšanās aktivitāte - Spēka pikniks - kopīga spēcinošu pusdienu pagatavošanu un baudīšana.

Pasākums noritēs saskaņā ar šobrīd valstī noteiktajiem ierobežojumiem, kuri paredz tā dalībniekiem un viesiem uzrādīt derīgu digitālo sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu, vai negatīvu pēdējo 48 stundu laikā veiktu Covid-19 testu.

Tāpat pirmdien tiks sākta arī Latvijas Olimpiskās komandas "Tokija 2020" komunikācijas kampaņa "Kopā stiprāki. Komanda Latvija".

Jūlija un augusta mijā Tokijas olimpiskajās spēlēs Latviju 14 sporta veidos pārstāvēs 33 sportisti.

30.jūnijā LOK Izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts Latvijas komandas sastāvs startam 32. vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā, kas no šī gada 23.jūlija līdz 8.augustam norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Latvijas komandā tika iekļauti sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā.

1.jūlijā pēc Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics", WA) oficiāla lēmuma Latvijas komandu papildināja vēl trīs sportisti - škēpmetējas Madara Palameika un Anete Kociņa, kā arī vidējo distanču skrējēja Līga Velvere.

"Latvijas olimpisko komandu Tokijas olimpiskajās spēlēs papildinās vēl trīs vieglatlētes - Madara Palameika, Anete Kociņa un Līga Velvere," LOK vēsta savā "Twitter" kontā. "Šobrīd komandas sastāvā ir 33 atlēti."

Olimpisko ceļazīmi neizdevās saņemt šķēpmetējam Rolandam Štrobinderam un sprinterei Guntai Vaičulei, kuri arī gaidīja WA lēmumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu