Cešlaks grib boksēties par IBF jostu - ar Briedi vai kādu citu bokseri

CopyDraugiem X Whatsapp
Mihals Cešlaks
Mihals Cešlaks Foto: Babilon MMA

Polijas bokseris Mihals Cešlaks ir gatavs cīnīties par Starptautiskās Boksa Federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā ar latvieti Mairi Briedi vai kādu citu bokseri, svētdien poļu boksera promouteru citē tīmekļa vietne "ringpolska.pl".

Šīs nedēļas laikā (līdz 10.jūlijam) abu bokseru nometnēm ir jāvienojas par iespējamo cīņas datumu, kurā Briedim jāaizstāv savs tituls pirmajā smagajā vai krūzeru svarā.

"Mēs iepazīstinājām Latvijas pusi ar savu piedāvājumu sarīkot cīņu Polijā. Pašlaik gaidām viņu priekšlikumu par cīņas sarīkošanu ārpus Polijas," tīmekļa vietne citā Cešlaka promouteru Zbigņevu Ratiņski, kuram izskatās, ka pretiniekam nekas nebūtu pretī cīņu aizvadīt Polijā.

Briedis septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu un žurnāla "The Ring" jostu pirmajā smagajā svarā.

Pēc uzvaras turnīrā Briedis publiski paziņoja par nodomiem pāriet supersmagajā svarā.

Ratiņskis uzskata, ka tas pieder pie spēles, lai vienotos par lielāku honorāru gadījumā, ja Briedis paliek pirmajā smagajā svarā.

Jautāts par intervijā teikto, ka viņa rīcībā cīņai ir miljons ASV dolāru (842 tūkstoši eiro), Ratiņskis precizēja, ka "tā ir patiesība. Ar to es tikai domāju, ka mēs kaut kā vienosimies. Burtiski neteicu, ka mēs Briedim iedosim miljonu dolāru."

Tomēr, ja būs piedāvājums cīnīties Latvijā, Polijas puse ir gatava arī tam.

Kā ziņots jau iepriekš, sarunā ar aģentūru LETA Brieža menedžeris Raimonds Zeps skaidroja, ka gadījumā, ja abām pusēm neizdosies vienoties par honorāriem, cīņas norises vietu un citām niansēm, IBF izsludinās konkrētās cīņas izsoli, kuras rīkošanas tiesībām varēs pieteikties ikviens interesents. Ierasti tās ir lielas televīzijas kompānijas vai sportam pietuvināti uzņēmumi.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

32 gadus vecais Cešlaks 21 cīņā uzvarējis 20 reizes, 15 no tām svinot uzvaru ar nokautu, un zaudējis vienreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu