Video un foto ⟩ Latvijas karognesējs Tokijas olimpiskajās spēlēs būs 3x3 basketbolists Čavars

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas karognesējs šomēnes gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs būs 3x3 basketbolists Agnis Čavars, pirmdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

"Savā un savas komandas vārdā varu teikt, ka kļūt par "Komanda Latvija" karognesēju olimpiskajās spēlēs Tokijā jebkuram sportistam un Latvijas patriotam ir visaugstākais novērtējums, ko jūs man šodien sniedzat. Vēlos pateikt lielu paldies, ka esat pamanījuši mūsu smago darbu un novērtējat arī panākumus. Ir liels gods atrasties starp sportistiem, kuri vairo Latvijai sportot gribētājus un līdzjutējus," tā, saņemot karogu, teica Latvijas Olimpiskās komandas Tokija 2020 karognesējs Čavars.

"Mēs esam piemērs, ka ar smagu darbu, ģimenes atbalstu, draudzību un spītīgu mērķtiecību tu vari sasniegt visu!" 

Čavars ir komandas kapteinis Latvijas basketbola 3x3 izlasei, kura pēdējo gadu laikā šajā sporta disciplīnā ir bijusi pasaules mēroga sacensību līderos – Pasaules tūrē 2018. gadā 2. vietā, Pasaules tūrē 2019. gadā 3. vietā, bet Pasaules tūrē 2020. gadā – godpilnajā 1. vietā.

Čavara un viņa komandas mērķis Tokijas olimpiskajās spēlēs ir cīņa par olimpiskajām medaļām.

32. vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā, kas no 23.jūlija līdz 8.augustam norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā, Latvijas komandā iekļauti 33 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, cīņā, džudo, jāšanas sportā, karatē, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā (šoseja un BMX), smaiļošanā, svarcelšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā.

"Komanda Latvija ir īpaša. Mūsu sportisti savu sasniegumu ceļā ir ieguldījuši tūkstošiem darba stundu, bet papildu enerģiju vienmēr dod komandas biedru un līdzjutēju atbalsts – cilvēku emocijas ir izšķirošais faktors, kas palīdz saspringtākajos spēles brīžos vai pēdējos distances metros. Tāpēc mēs sakām, ka kopā esam stiprāki. Mūsu olimpiešiem es novēlu doties ceļā ar pārliecību, ka viņi var paļauties ne tikai uz sevi, bet arī komandas garu un visu Latvijas cilvēku atbalsta spēku," teica LOK prezidents Žoržs Tikmers.

"Sports - tas vienmēr ir bijis stāsts par spēku, prasmi un veselību. Tāpat sports vienmēr ir bijis par izglītību, jo iemāca tādas vērtības kā disciplīna, darbs komandā, cieņa pret konkurentiem, godīga spēle un pārliecība par saviem spēkiem," sporta nozīmi izcēla izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

"Jau pēc neilga brīža jūs – Latvijas sportisti – vienotā komandā par spīti visām pasaules veselības un ceļošanas grūtībām dosieties uz Tokiju, lai zem sarkanbaltsarkanajām Latvijas karoga krāsām godam pārstāvētu mūsu valsti pasaules spēcīgāko sportistu sacensībās. Jau šobrīd visa Latvija lepojas ar jūsu sasniegto rezultātu katram savā sporta veidā. Mēs ar lielu interesi, atbalstu un labām domām sekosim līdzi katram startam. Lai jums katram ir ne tikai sportiski sasniegumi, bet arī milzīgs gandarījums par to, ka varat pārbaudīt savus spēkus pasaules mērogā un startēt godam zem savas valsts karoga krāsām," sacīja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, kurš iedvesmoja Komandu Latvija ar spēka vārdiem.

Latvijas olimpiskās komandas sastāvs Tokijas olimpiskajās spēlēs: Laura Igaune, Gatis Čakšs, Līna Mūze, Ruslans Smolonskis, Arnis Rumbenieks, Madara Palameika, Anete Kociņa, Līga Velvere (visi - vieglatlētika), Tīna Laura Graudiņa, Anastasija Kravčenoka, Mārtiņš Pļaviņš, Edgars Točs (visi - pludmales volejbols), Vineta Pētersone, Helvijs Babris, Toms Skujiņš, Krists Neilands (visi - riteņbraukšana), Agnis Čavars, Lauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš (visi - 3x3 basketbols), Jevgeņijs Borodavko (džudo), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Roberts Akmens (smaiļošana), Agate Rašmane (šaušana), Kristaps Neretnieks (jātnieku sports), Anastasija Grigorjeva (cīņa), Kalvis Kalniņš (karatē), Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs (abi - svarcelšana), Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs (abi - peldēšana), Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (abas - teniss).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu