Jānis Kalniņš stāsta, kāpēc neizdevās palikt KHL: Tas bija pārsteigums gan man, gan aģentam

Jānis Kalniņš. Foto: EPA/Scanpix
Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas čempionvienību Vekšes "Lakers", kaut gan jau gandrīz bija parakstījis līgumu ar kādu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu. Zviedrijas virslīga Kalniņam būs jauni apvāršņi, bet viņš uz šo izaicinājumu raugās pozitīvi.

Kalniņš nolīgts kā "Lakers" komandas potenciālais pirmais numurs. Par vietu cietoksnī viņam būs jākonkurē ar 21 gadu veco zviedru Ādamu Āmanu, kurš līdz šim Zviedrijas virslīgā aizvadījis sešas spēles.

Tieši Vekšes hokejistiem aizvadītās sezonas Zviedrijas hokeja čempionāta (SHL) pusfinālā zaudēja Latvijas uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro" vienība.

Kalniņš aizvadītās sezonas KHL pamatturnīrā 32 spēlēs kaldināja 17 Helsinku "Jokerit" uzvaras, atvairot 91,3% metienu un ielaižot vidēji 2,51 vārtus spēlē, kā arī trīsreiz atstājot savus vārtus neieņemtus.

Starpsezonā Kalniņš jau gandrīz bija parakstījis līgumu ar citu KHL klubu, bet kaut kas pēdējā brīdī nogāja greizi.

"Interesants stāsts. Neteikšu, kura komanda, jo tas vairs nav tik būtiski.

Viss jau bija novests līdz galam, atlika vien parakstīt līgumu. Tā tas viss arī palika, gaisā karājoties. Komanda veica maiņas darījumu, mana vieta jau bija aizņemta. Tas bija pārsteigums gan man, gan aģentam.

Līgums nebija oficiāli stājies spēkā, bet bija atsūtīts parakstīšanai. Bet esmu priecīgs, ka pievienojos "Lakers" komandai."

Starpsezonā Kalniņš izskatīja vairākus KHL piedāvājumus, bet nebija tā, ka iespējas turpināt karjeru labi iepazītajā līgā bira kā no pārpilnības raga.

Jānis Kalniņš pasaules čempionātā Rīgā pret sev labi zināmo Somijas izlasi.
Jānis Kalniņš pasaules čempionātā Rīgā pret sev labi zināmo Somijas izlasi. Foto: EPA/Scanpix

"Sarunas notika ar daudzām KHL komandām, bet šī bija vienīgā, kura atsūtīja reālu līgumu. Bija gatava mani nolīgt līdz brīdim, kad vairs nebiju viņiem vajadzīgs (smejas). Kā ir, tā ir. Nav tur ko pārdzīvot. Zviedrija ir ļoti labs variants."

29 gadus vecais latvietis atzina, ka ir gandarīts par tieši šādu iznākumu, jo SHL čempionāts ir ļoti spēcīgs, kā arī tā ir ideāla platforma, lai tomēr vēl mēģinātu atsperties lēcienam Ziemeļamerikas profesionālā hokeja virzienā.

"Nav nekāds noslēpums, ka Zviedrijas hokeja vārtsargu skola ir viena no labākajām pasaulē. Domāju, ka būs daudz labu lietu, ko iemācīšos. Zinu, ka spēlēšu vairāk nekā konkurents. Ja viss notiks kā cerēts. Komandai ir visaugstākie mērķi - kļūt par čempioniem. Manuprāt, tas ir ļoti labs salikums un arī labs spiediens. Spiediens, lai kļūtu par čempionu, nevis nepaliktu pēdējais - tas ir labs spiediens."

Kalniņam nebūšot jāsamierinās ar ievērojamu algas samazinājumu. "Lakers" klubs nodrošināšot dzīvesvietu un auto, ar ko pārvietoties ikdienā. 

Jānis Kalniņš "Jokerit" formā.
Jānis Kalniņš "Jokerit" formā. Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

"Zviedrijā mani gaida pašā augusta sākumā. Somijā nometnes sākumā nedēļu dzīvojām vienā vietējā mazpilsētiņā. Nebija drastisku un smagu treniņu. Viss bija ar mērķi, lai kļūtu labāki, būtu gatavi sezonu arī pabeigt optimālā formā. Kā būs Zviedrijā? Nezinu. Uztraukumam noteikti nav nekāda pamata. Esmu ļoti priecīgs, ka man šāda iespēja parādījās. Zviedrija ir ļoti laba vieta, kur attīstīties."

Kalniņš pēdējās piecas sezonas spēlēja KHL. Vispirms divas sezonas Rīgas "Dinamo" rindās, bet tad trīs "Jokerit" sastāvā.

Pēc spēlēšanas "Liepājas Metalurgā" Kalniņš trīs sezonas aizvadīja Ungārijas klubu rindās MOL līgā, kurā sacenšas Ungārijas un Rumānijas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu