Video ⟩ Žabēra kļūst par pirmo Tunisijas tenisisti, kura Vimbldonā sasniedz ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Onsa Žabēra
Onsa Žabēra Foto: Reuters/ScanPix

Onsa Žabēra Vimbldonas tenisa turnīrā pirmdien kļuva par pirmo Tunisijas pārstāvi, kas sasniegusi šo sacensību ceturtdaļfinālu sieviešu konkurencē.

Žabēra (WTA 24.) ceturtās kārtas mačā ar 5-7, 6-1, 6-1 pārspēja 2020.gada Francijas atklāto meistarsacīkšu čempioni Igu Švonjteku (WTA 9.) no Polijas.

Tunisiete jau ir aizsūtījusi mājās divas bijušās Vimbldonas čempiones - ASV tenisisti Venusu Viljamsu un spānieti Garbinji Mugurusu.

26 gadus vecajai tunisietei nākamajā spēlē pretī stāsies turnīrā ar otro numuru izliktā Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka (WTA 4.), kura ar 6-3, 4-6, 6-3 sakāva Jeļenu Ribakinu (WTA 20.) no Kazahstānas.

Sabaļenka spēlēs savā pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

Pirmoreiz Vimbldonas ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva pasaules pirmā rakete austrāliete Ešlija Bārtija, kura ar 7-5, 6-3 pieveica "French Open" čempioni čehieti Barboru Krejčikovu (WTA 17.), kura sestdien pārspēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Tādējādi pārtrūka Krejčikovas 15 uzvarētu spēļu sērija.

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī čehietes Karolīna Plīškova (WTA 13.) un Karolīna Muhova (WTA 22.), vāciete Andželika Kerbere (WTA 28.) un Šveices tenisiste Viktorija Golubiča (WTA 66.), kura ar 7-6 (7:3), 6-3 pieveica Medisonu Kīzu no ASV (WTA 27.).

Savukārt Kerbere, kura palikusi vienīgā, kura uzvarējusi Vimbldonā vienspēlēs, ar 6-4, 6-4 pieveica Koriju Gofu no ASV (WTA 23.). Viņa pirmoreiz kopš triumfa Vimbldonā 2018.gadā ir iekļuvusi "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālā.

Nākamajā kārtā viņa tiksies ar Muhovu.

Astotdaļfinālā beidzās Kanādā dzimušās 18 gadus vecās britus sportistes Emmas Radukanu (WTA 338.) sapnis. Viņa nespēja pabeigt cīņu ar vēl vienu neizsēto sportisti - Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko uzvarējušo Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču (WTA 75.) - 4-6, 0-3.

Otrajā setā Radukanu juta sāpes vēderā un cīnījās ar elpošanas traucējumiem, pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, un pēc tā tika paziņots, ka viņa maču turpināt nevarēs.

Tomljanovičai ceturtdaļfinālā jātiekas ar citu austrālieti - Bārtiju.

Jau ziņots, ka trešajā kārtā zaudējumu piedzīvoja abas Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu