Klāt pirmais "Euro 2020" pusfināls - vai Spānija uzveiks nepārspējamo Itāliju? (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Itālijas futbolisti
Itālijas futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") pusfināla spēlē otrdien Londonā spēkosies Itālijas un Spānijas valstsvienības. Mača sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Itālija ir vienīgā komanda, kas šajā turnīrā uzvarējusi visus mačus - tai ir pieci panākumi. Tikmēr spāņi pusfinālu sasnieguši ar trim uzvarām un diviem neizšķirtiem.

Grupu turnīrā Itālija ar 3:0 uzveica Turciju un ar tādu pašu rezultātu arī Šveici, sekoja 1:0 panākums pret Velsu, astotdaļfinālā 2:1 pret Austriju, bet ceturtdaļfinālā 1:0 pret Beļģiju.

Tikmēr spāņi nepārliecinoši sāka turnīru - 0:0 pret Zviedriju, 1:1 pret Poliju, tad 5:0 pret Slovākiju, 5:3 papildlaikā pret Horvātiju un 2:1 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pret Šveici.

Spānija patlaban ir turnīra rezultatīvākā komanda ar 12 vārtu guvumiem. Par vienu precīzu sitienu mazāk ir Itālijai un Dānijai, bet ceturtā pusfināliste Anglija astoņas reizes nogādājusi bumbu pretinieku vārtos.

Otrs pusfināls, kurā mājiniece Anglija spēkosies ar Dāniju, notiks trešdien, 7. jūlijā. Arī šī mača sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Itālijas izlasei šobrīd ir 13 uzvaru sērija, turklāt zaudējums nav piedzīvots jau kopš 2018. gada rudens. Nepilnu trīs gadu laikā 32 mačos izcīnītas 27 uzvaras un piedzīvoti pieci neizšķirti.

Komandas iepriekšējās divas reizes tikās 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā - 2017. gadā Spānija ar 3:0 pārspēja Itāliju, bet 2016. gadā izlases spēlēja neizšķirti 1:1.

Savukārt iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas notika 2016. gadā, Itālija astotdaļfinālā ar 2:0 pārspēja Spāniju. Līdz ar to pēdējās trīs tikšanās reizēs abām komandām ir pa vienai uzvarai un neizšķirtam.

Itālija un Spānija šajā turnīrā demonstrējušas dominējošāko uzbrukumu, pretinieku vārtus apdraudot attiecīgi 101 un 95 reizes, kas čempionātā ir pirmais un otrais rādītājs.

Šajā čempionātā Itālijas izlases labā četri spēlētāji guvuši pa diviem vārtiem - Čiro Immobile, Lorenco Insinje, Manuels Lokatelli un Mateo Pesina.

Savukārt spāņiem ir trīs futbolisti, kuri divreiz bijuši precīzi - Alvaro Morata, Ferrans Torress un Pavlo Sarabija, kurš diviem gūtiem vārtiem pievienojis arī divas rezultatīvas piespēles.

Spānija ir trīskārtēja Eiropas čempione - tituli izcīnīti 1964., 2008. un 2012. gadā. Vienreiz zaudēts finālā, tas notika 1984. gadā.

Itālijai kontinenta meistarsacīkstēs izdevies uzvarēt tikai vienreiz - 1968. gadā. Itāļi divreiz cietuši zaudējumu Eiropas čempionāta finālā 2000. un 2012. gadā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu