XII "Krastu mačs" notiks 21. un 22. augustā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mikus Kļaviņš

Tradicionālā diennakts basketbola spēle starp Daugavas labo un kreiso krastu, atzīmējot Rīgas ostas 821. gadadienu, šogad notiks no 21. līdz 22. augustam.

Uzsverot vakcinācijas nozīmi, dalībnieki un organizatori šogad vienojušies, ka spēlē piedalīsies tikai vakcinētie vai vīrusu izslimojošie sportisti. Pēc aizvadītām vienpadsmit sezonām ar 6:5 vadībā izvirzījušies Daugavas labā krasta basketbolisti, kuri pārstāv Rīgu no Vecrīgas līdz pat Juglai un Mežaparkam.

Arī šogad "Krastu mačs" būs basketbola kluba "VEF Rīga" pirmā sezonas spēle, tāpat notiks arī tradicionālie konkursi, muzikāli priekšnesumi, aktieru un mūziķu spēle, un kopumā, lai noskaidrotu uzvarētājus, 24 stundās laukumā dosies 48 komandas.

Par pasaulē garākās basketbola spēles norises vietu otro gadu pēc kārtas izvēlēts AB dambis.

Foto: Mikus Kļaviņš

Pieteikšanās "Krastu mačam" sāksies jūlijā, un to kā ierasts varēs izdarīt elektroniski mājaslapā krastspretkrastu.lv. Organizatori aicina komandu kapteiņus pārliecināties, vai visi spēlētāji līdz spēles dienai būs vakcinēti un būs pagājis noteiktais laiks imunitātes iegūšanai.

"Sportisti pret savu veselību izturas ļoti atbildīgi un pirms nākamās sezonas ir vakcinējušies, lai varētu droši trenēties, aizvadīt spēles ar skatītājiem un bez sarežģījumiem doties izbraukumu spēlēs. Esam jau pieredzējuši, ka vīrusa dēļ tiek atceltas spēles un, piemēram, LBL bronzas sērija nemaz netika izspēlēta. "Krastu mačs" kā pirmais lielais pašmāju basketbola jaunās sezonas notikums apliecinās, ka vakcīna ir drošs ceļš, lai atceltu ierobežojumus, baudītu sportu un kultūru, kā arī satiktos ar cilvēkiem," pārliecināts ir daudzkārtējs "Krastu mača" dalībnieks, "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs.

"Krastu mačs" ir diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Vienpadsmit turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējuma rezultāts ir 6:5, vadībā esot labā krasta komandām. Uzvarētāji savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu