Audio ⟩ Medijs publicē 911 zvanu centra ierakstus no Kivlenieka bojāejas vietas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Ekrānšāviņš no LTV video

"Detroit Free Press" publicējis audioierakstus no zvaniem, kurus Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka bojāejas dienā no traģiskās negadījuma notikuma vietas saņēma ātrā palīdzība.

Nelaimes gadījums notika svētdien ASV, Mičiganas štata Novi pilsētā, kas atrodas netālu no Detroitas. Kivlenieks dzīvību zaudēja no petardes trieciena krūtīs, 24 gadu vecumā.

Hokejists atradās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasa (Manny Legace) mājā, vēstīja "The Detroit News".

"Detroit Free Press" publicējis audioierakstus ar balss zvaniem, kurus traģiskajā dienā saņēma ātrās palīdzības dienests. Ierakstos dzirdami pārrāvumi, jo no tiem izgriezta informācija par notikuma vietu.

Pirmajā balss ierakstā saklausāms, ka satrauktā zvanītāja saka: "Uguņošanas misēklis (Fireworks misfire)", uz ko ātrās palīdzības dispečere atbild, pārjautājot, vai cietušais ir pie samaņas. Zvanītāja saka, ka Kivlenieks tobrīd vēl ir pie samaņas.

Drīz pēc tam ātrā palīdzība saņēmusi otro zvanu: "Pie mums ir persona, kurai trāpīja pirotehnikas raķete. Vai jūs varat ierasties nekavējoties?" 911 dispečere atbildēja, ka "ātrās palīdzības" dienests par notikušo jau ir informēts, pārvaicājot, vai Kivlenieks joprojām ir pie samaņas.

"Viņš elpo. Mums šeit ir medmāsa," atbildēja zvanītāja, visticamāk, atsaucoties uz Legasa meitu Sabrinu. Dispečere vēlreiz norādīja, ka palīdzība jau ir ceļā.

911 par notikušo negadījumu saņēma vēl vienu zvanu, kurā zvanītāja norāda, ka uguņošanas negadījumā cietis vīrietis. Dispečere pārjautāja, vai konkrētā persona atrodas jau iepriekš norādītajā adresē, uz ko zvanītāja atbildēja apstiprinoši.

Mičiganas štata Novi pilsētas policijas leitnants Džeisons Maiers medijiem atklāja, ka mediķi notikuma vietā ieradušies četru minūšu un 38 sekunžu laikā.

Svētdien, 4. jūlijā, tika atzīmēta ASV Neatkarības deklarācijas gadadiena.

Autopsijas ziņojums liecina, ka Kivlenieks guvis sirds un plaušu ievainojumus, kurus izraisīja salūta petardes trieciens krūtīs.

Britu tabloīds vēsta, ka viesības bijušas par godu Legasa meitas Sabrinas kāzām. Vietne "Zola.com" liecina, ka 4. jūlijā Novi pilsētā Sabrina Legasa laulājusies ar Nikolasu Hovelu (Nicholas Howell).

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu