Video ⟩ Martins izstājas no "Tour de France" pēc iebraukšanas grāvī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tonijs Martins
Tonijs Martins Foto: EPA/Scanpix

Vācijas braucējs Tonijs Martins trešdien daudzdienu velobraucienu "Tour de France" beidza 11.posmā, posmu pabeidzot ātrās palīdzības automašīnā.

Vācu sportists iegāzās dziļā ceļmalas grāvī un guva sejas un kājas traumas.

Martins pagājušajā nedēļā sadūrās ar līdzjutēju, kurš uz ceļa vicināja plakātu, izraisot iespaidīgu masveidu kritienu pirmajā posmā.

Trešdienas posmā "Jumbo-Visma" braucējs iekrita grāvī netālu no Provansas pilsētas Sorgas neilgi pēc došanas ceļā posmā ar divkāršu kāpienu tūres slavenākā kalnā Monventū.

Martins tika savainots arī pirmajā posmā un bija to vidū, kas izteica aicinājumu, lai līdzjutēju stingri sodītu.

Sieviete pacēla plakātu, uz kura franču un vācu valodā bija uzraksts "Allez Opi Omi" ("Aiziet vectētiņi un vecmāmiņas") un izgāja tuvojošā peletona ceļā, lai iekļūtu ar savu vēstījumu pie motocikliem piestiprinātās televīzijas kamerās.

Viņa gribēja nokļūt televīzijā, nedomājot, ka attēli būs visas pasaules masu mediju pirmajās lappusēs un ka policijai būs darbs.

Kopvērtējuma līderis aizvien ir slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), viņam divas minūtes un vienu sekundi zaudē austrālietis Bens O'Konors ("AG2R Citroen"), taču kolumbietis Rigoverto Urans ("EF Education - Nippo") iepaliek piecas minūtes un 18 sekundes.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas līderim zaudē vienu stundu deviņas minūtes un 15 sekundes, ieņemdams 63.pozīciju.

11.posmā riteņbraucēji devušies 198,9 kilometrus garā kalnu posms, kurā iekļauti divi pirmās un viens augstākās kategorijas kāpums, kā arī divi ceturtās kategorijas kāpumi.

"Tour de France" noslēgsies 18.jūlijā ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

"Tour de France" norisinās jau 108.reizi. 21 posmu garās sacensības šogad noritēs tikai pa Francijas ceļiem, lai arī starts sākotnēji bija plānots Kopenhāgenā. Septiņi no etapiem parocīgāki būs sprinteriem.

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Trek-Segafredo" komandas rindās "Tour de France" startē Skujiņš, kurš jūnija pirmajā pusē tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu