"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris: Kivlenieku nākotnē plānojām izmantot kā pilnvērtīgu NHL vārtsargu

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Reuters/ScanPix

Traģiski bojā gājušajam latvietim Matīsam Edmundam Kivleniekam nākotnē bija plānota pilnvērtīga Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsarga loma, trešdien notikušajā preses konferencē atzina vienības ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens.

Kivlenieks svētdien zaudēja dzīvību traģiskā negadījumā, kad viņam svinību laikā krūtīs trāpīja pirotehnikas raķete. 

"Blue Jackets" komandas pārstāvji trešdien sniedza komentārus par notikušo, bet aicināja žurnālistus neuzdot jautājumus par nelaimes gadījuma detaļām, jo tās ir policijas kompetencē, bet izmeklēšana vēl turpinās. 

Komentārus presei sniedza Kolumbusas kluba hokeja operāciju vadītājs Džons Deividsons un ģenerālmenedžeris Jarmo Kekelainens.

"Paldies visiem, ka bijāt tik pacietīgi, kamēr mēs centāmies apjaust notikušās traģēdijas apmērus. Šajā laikā koncentrējāmies uz palīdzības sniegšanu iesaistītajām ģimenēm. Kivlenieku ģimenei un mūsu pašu "Blue Jackets" ģimenei šeit. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Matīsa mammai Astrīdai. Atbalsta un silto vārdu pēdējās dienās bija milzum daudz. Gribētu īpaši pateikties Matīsa aģentam Džejam Grosmanam, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāram Viesturam Koziolam," pauda Deividsons.

"Milzīgs paldies arī mūsu galvenajam trenerim Bredam Larsenam. Mēs par traģēdiju uzzinājām vēlā svētdienas vakarā, bet agrā pirmdienas rītā viņš ar auto devā uz Mičiganu. Atgriezās tikai šodien. Viņš atbalstīja iesaistītās ģimenes."

Deividsons oficiāli apstiprināja iepriekš jau publiski izskanējušo informāciju, ka Kivlenieks un Elvis Merzļikins atradās Novi pilsētā, lai piedalītos "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasī meitas kāzu svinībās.

"Vēlos, lai aizlūdzat par Legasī ģimeni, kuriem Matīss bija kā dēls. Viņi ir satriekti. To pašu dariet arī par Elvi un viņa sievu Aleksandru, kuri tonakt bija kopā ar Matīsu. Šis ir milzu zaudējums viņiem un mums visiem," piebilda Deividsons.

Šobrīd tiek risināti visi jautājumi saistībā ar Kivlenieka bērēm. Komanda sola drīz pabeigt šo procesu, tāpēc nevēlējās komentēt - vārtsargu apglabās ASV vai Latvijā.

"Blue Jackets" organizācija nodrošinās psihologa palīdzību ikvienam no iesaistītajiem, kam tas būs nepieciešams.

Kekelainenam tika vaicāts, kāda loma nākotnē Kiveleniekam tika plānota kluba sistēmā. 

"Mēs plānojām, ka viņš būs pilnvērtīgs NHL vārtsargs. Viņam bija liels potenciāls, lieliska debija NHL. Kad parakstījām ar viņu līgumu, tāds bija mūsu plāns. Gadu gaitā uz to arī gājām," sacīja Kekelainens.

Nelaimes gadījums notika svētdien ASV, Mičiganas štata Novi pilsētā, kas atrodas netālu no Detroitas. Kivlenieks dzīvību zaudēja no petardes trieciena krūtīs, 24 gadu vecumā.

Kivlenieks "Blue Jackets" sastāvā savas karjeras laikā aizvadīja astoņas spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu