Dānijas izlases treneris: Soda sitienu nevajadzēja piešķirt. Tas mani tracina

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspers Hjulmands
Kaspers Hjulmands Foto: Reuters/ScanPix

11 metru soda sitienu, kas izšķīra Eiropas futbola čempionāta otrā pusfināla likteni, nevajadzēja piešķirt, uzskata Dānijas izlases galvenais treneris Kaspers Hjulmands.

"Euro 2020" pusfinālā angļi trešdien Londonā Vemblija stadionā 64 950 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 2:1 papildlaikā pieveica Dānijas futbolistus.

Uzvaras vārtus angļi guva 104. minūtē, kad Herijs Keins pēc neveiksmīgas 11 metru soda sitiena izpildes bija pirmais pie atlēkušās bumbas un raidīja to vārtos.

"Pendeli" nopelnīja Rahīms Stērlings, tomēr daudzviet kritiski tiek vērtēts tiesnešu lēmums nozīmēt 11 metru soda sitienu.

"Esam ļoti, ļoti vīlušies. Un man ir grūti par to runāt," pēc zaudējuma sacīja Dānijas izlases treneris. 

"Esam ļoti vīlušies, jo bijām ļoti tuvu finālam. Esam vīlušies, ka tas tika izšķirts šādā veidā. Soda sitienu nevajadzēja piešķirt, un tas mani tracina," teica Hjulmands.

"Viena lieta ir zaudēti spēli, jo tā gadās. Taču šādā veidā zaudēt ir sevišķi liela vilšanās, jo puiši ļoti cīnījās. Ir sarūgtinājums."

Sterlings paudis pārliecību, ka tiesneši pamatoti piešķīra 11 metru soda sitienu.

"Es iekļuvu soda laukumā, viņš [Matiass Jensens] izlika priekšā labo kāju un aizskāra manu kāju, līdz ar to tas bija soda sitiens."

Anglija pirmo reizi sasniegusi Eiropas čempionāta finālu. Angļu lielākais sasniegums ir Pasaules kausa izcīnīšana tālajā 1966. gadā.

Dānijai neizdevās atkārtot 1992. gada panākumu, kad ziemeļnieki triumfēja Eiropas čempionātā.

"Euro 2020" fināls paredzēts svētdien Vemblija stadionā Londonā. Mača sākums plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Anglija svētdien cīnīsies ar Itāliju, kas Eiropas čempionāta finālu sasniegusi ceturto reizi - 1968. gadā izdevās uzvarēt, bet 2000. un 2012. gadā piedzīvoti zaudējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu