Mesi izcīna savu pirmo lielo uzvaru Argentīnas izlases rindās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Nelson Almeida

Argentīnas futbolists Lionels Mesi sestdien Dienvidamerikas izlašu turnīra "Copa America" finālā tika pie savas pirmās uzvaras lielajos turnīros.

"Copa America" finālā Lionela Mesi pārstāvētā Argentīna ar 1:0 (1:0) pieveica Brazīlijas izlasi, kuras uzbrukuma smailē bija Neimars.

Uzvaru argentīniešiem mača 22.minūtē sagādāja 33 gadus vecā uzbrucēja Anhela di Marijas vārti pēc Rodrigo de Paula piespēles, pārspējot mājinieku vārtsargu Edersonu.

89.minūtē Mesi varēja panākt rezultāta starpības dubultošanu, taču pēc dribla soda laukumā ātrāks izrādījās Edersons.

Uzvara "Maracana" stadionā pār mājiniekiem pārtrauca Argentīnas 28 gadus ilgo periodu bez trofejas kādā no lielajiem turnīriem, kā arī izbeidza Brazīlijas izlases nezaudēto mājas spēļu rekordu, kas ilga vairāk nekā 2500 dienas.

Argentīna pēdējoreiz bija lielā turnīrā bija uzvarējusi 1993.gadā, kad ar diviem Gabriela Batistutas vārtiem ar 2:1 uzvarēja Meksiku "Copa America" finālā Ekvadorā.

Tā bija pirmā reize sešos "Copa America" turnīros, kad, spēlējot mājās, Brazīlija nespēja izcīnīt trofeju.

Kamēr 34 gadus vecā Mesi odiseja bez uzvarām ir beigusies, piecus gadus jaunākais brazīlietis Neimars joprojām ir bez nozīmīga titula izlašu mērogā, jo pirms diviem gadiem savainojuma dēļ viņš nepiedalījās Brazīlijas izlases uzvaras kaldināšanā.

Līdz ar šo uzvaru Argentīna visu laiku uzvarām bagātāko "Copa America" izlašu sarakstā panāca pirmajā vietā esošo Urugvaju. Tagad abām valstīm ir pa 15 uzvarām.

Jau ziņots, ka mačā par bronzu Kolumbija ar 3:2 (0:1) uzvarēja Peru.

No dalības turnīrā atteicās Kataras un Austrālijas izlases, kā rezultātā šogad "Copa America" noritēja ar desmit valstsvienību līdzdalību, kas bija sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas četras spēcīgākās izlases.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) pārcēla šā gada "Copa America" turnīru uz Brazīliju, jo Argentīnai tas tika atņemts Covid-19 uzliesmojuma dēļ, bet Kolumbijā izcēlās nemieri. Rīkotājvalsts tika mainīta vien divas nedēļas pirms "Copa America" - Dienvidamerikas futbola čempionāta - sākuma.

Jau 20.maijā rīkotājvalsts statuss tika atņemts Kolumbijai, jo tur notika iedzīvotāju protesti pret Kolumbijas prezidentu Ivanu Duki.

Turnīrs norisinājās no 13.jūnija līdz 10.jūlijam.

Šīs bija jau 47. "Copa America" sacensības. Pirmās notika 1916.gadā.

Iepriekš visbiežāk uzvarētāju kausu virs galvas bija cēlusi Urugvaja - 15 reizes. Par vienu uzvaru mazāk ir Argentīnai, bet Brazīlija uzvarējusi deviņreiz.

Pēdējā "Copa America" turnīrā, kas tika aizvadīts 2019.gadā, Brazīlija finālā ar 3:1 uzvarēja Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu