Latvijā atklāta rallijkrosa sezona, 80 dalībnieki sarūpē spraigas cīņas katrā Biķernieku trases līkumā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Bagiji Biķernieku rallijkrosa trasē
Bagiji Biķernieku rallijkrosa trasē Foto: Kalvis Zaļaiskalns

10. jūlijā, ar rekordlielu dalībnieku skaitu tika atklāta Latvijas rallijkrosa čempionāta sezona, sacensībās tika uzņemti ap 80 dalībniekiem no dažādām Ziemeļeiropas valstīm. Rallijkrosa sportisti sacentās astoņās ieskaites klasēs salonauto un kroskartiem, rūpējoties par spraigām cīņām katrā trases līkumā, dodot iespēju skatītājiem baudīt aizraujošu dienu Biķernieku trasē.

“Xtreme” kroskartu klasē spraigākās cīņas starp diviem latviešu sportistiem, Reini Nitišu un Ronaldu Baldiņu. Abi sportisti jau iepriekš demonstrējuši labu sniegumu gan Latvijā, gan “Rally X Nordic” sacensībās Skandināvijā. Baldiņš un Nitišs dalīja pirmās divas vietas, bet trešais - igauņu sportists Andre Kils.

Ronalds Baldiņš, Xtreme kroskartu klases pirmās vietas ieguvējs: “Šajā sezonā esam aizvadījuši dažas sacensības Skandināvijā, ir sācies Latvijas čempionāts, prieks braukt mājās. Šīs sacensību dienas ir karstas, ir manāms nogurums, bet neatkarīgi no tā – esam konkurētspējīgi.”

Ronalds Baldiņš
Ronalds Baldiņš Foto: Kalvis Zaļaiskalns

“Braucot uz sacīkstēm, zinājām, kuri braucēji ir ātri. Ar Ronaldu Baldiņu jau esam pacīnījušies sacensībās ārpus Latvijas, arī Ingus Beļakovs un igaunis Andre Kils tur līdzi. Nopietni gatavojāmies, zinājām, ko sagaidīt, un sacensībās gāja tiešām karsti,” dalās Reinis Nitišs, Xtreme kroskartu klases otrās vietas ieguvējs:

Jaudīgākajā klasē “Supercar” dominēja latviešu sportisti, pirmā pozīcija Edijam Ošam, otrais Ronalds Baldiņš, bet trijnieku noslēdza Edvards Egle.

“Ar fināla braucienu esmu ļoti apmierināts, izdevās starts, līdz ar to kontrolēju situāciju. Trasē mazliet paķircināju konkurentu Ronaldu Baldiņu, dažos līkumos braucu mazliet lēnāk, lai izaicinātu mazliet uz agresivitāti, bet saprotot, ka esmu guvis kontroli pār braucienu, - tā vairāk bija kā spēle. Fināls labs, daudzsološs, izcīnīta pirmā vieta,” atklāj rallijkrosa braucējs Edijs Ošs.

Edijs Ošs rallijkrosa sacensībās Biķernieku trasē
Edijs Ošs rallijkrosa sacensībās Biķernieku trasē Foto: Kalvis Zaļaiskalns

2020. gada debitante Maija Stakena turpina uzvaras gājienu. Salonauto klasē “Super 2000”, vienpadsmit dalībnieku konkurencē pārliecinošu pārsvaru noturēja piecpadsmitgadīgā rallijkrosa braucēja Maija Stakena, triumfējot Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmajā sacensību posmā. Otro un trešo vietu dalīja Ivo Gabrāns un Jānis Olle.

“Šī bija ļoti grūta diena un sacensības, bija jācīnās ar sevi, bet viss izvērtās labi. Cīņas trasē bija ļoti sīvas – par katru brīvo centimetru. Esmu laimīga par posma iznākumu, pirmo vietu starp daudz spēcīgiem braucējiem,” emocijās dalās rallijkrosa braucēja Maija Stakena.

Rallijkrosa braucēja Maija Stakena Biķernieku trasē
Rallijkrosa braucēja Maija Stakena Biķernieku trasē Foto: Kalvis Zaļaiskalns

TOP 3 pa klasēm Latvijas rallijkrosa čempionāta 1. posmā:

CK650 kroskarti

1. Dāvis Tobiass 2. Rait Soot 3. Laur Langeproon

LADA RX

1. Andris Krastiņš 2. Mārcis Martinovs 3. Ivars Joelis

SUPER 1600

1. Juris Spīķis 2. Arnis Odiņš 3. Modris Žentiņš

SUPER 2000

1. Maija Stakena 2. Ivo Gabrāns 3. Jānis Olle

XTREME kroskarti

1. Ronalds Baldiņš 2. Reinis Nitišs 3. Andre Kiil

TOURING CAR

1. Kaspars Fricsons 2. Aleksejs Kreipāns 3. Edgars Kokorišs

BMW RX 3000

1. Raivis Galviņš 2. Mārtiņš Prūsis 3. Dainis Valeinis

SUPERCAR

1. Edijs Ošs 2. Ronalds Baldiņš 3. Edvards Egle

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu