Ar Rīgas Motormuzeja kausa izcīņu atzīmēs Biķernieku trases 55 gadu jubileju

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Oskars Jansons

Jau 17. jūlijā Biķernieku trasē norisināsies Dzintara apļa sezonas pirmās autošosejas sacensības “Rīgas Motormuzeja kauss 2021”, kur sacensību ietvaros startēs Volga, Formula, VAZ un ABC RACE klases. Šogad šīs sacensības veltītas Biķernieku trases 55. jubilejai, kas ir  30.jūlijā.

Šogad dalībnieki sacentīsies Lielajā autotrases konfigurācijā un trauksies garām Rīgas Motormuzeja līkumam, priecējot arī Rīgas Motormuzeja apmeklētājus. Spraigas cīņas un elpu aizraujoši momenti gaidāmi visos astoņos sacensību braucienos, kuros kopā uz starta izies vairāk nekā 50 automašīnas. Sacensību sezonu atklās VAZ un VOLGU klases, kuras aizvadīs Dzintara apļa 1. un 2. posmu, savukārt Formula Easter un Formula Mondial klases sacentīsies par Igaunijas čempionāta 3. un 4. posmu. Sacensībās piedalīsies arī seriāla ABC Race sporta automašīnas, kuras aizvadīs sezonas 3. posmu.

Foto: Oskars Jansons

Pasākums būs īpaši draudzīgs ne vien autosporta faniem, bet arī vēsturisko auto entuziastiem. Pasākumu ietvaros šogad būs aplūkojama gan Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) Padomju tehnikas sekcijas pasākuma “Volgas diena” dalībnieku tehnika, gan plašā skaitā Youngtimer spēkrati, kuri ne tikai būs apskatāmi izstādes formātā, bet arī braucoši pa Biķernieku trasi.

Kā pavisam jauna kustība Latvijā – klasisko pedāļauto sacensības bērniem. Pasākumā pedāļauto būs skatāmi gan izstādes formātā, kā arī improvizētās sacīkstēs. Sacensības norisināsies starta-finiša taisnē starp sacensību braucieniem. Uz sacensībām tiek aicināti visi, kam ir savi pedāļauto un bērna augums nepārsniedz 110 cm. Rīgas Motormuzejs cer padarīt sacīkstes par jauku un ikgadēju tradīciju. Tev ir pedāļauto? Piedalies!

Foto: Publicitātes foto

Sacensībās arī šogad viesosies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja tuvāk iepazīt kaujas tehniku un aplūkot kaujas ieroču ekspozīciju.

Pasākuma laikā pie Biķernieku trases galvenajiem vārtiem norisināsies arī (AAK) Senlietu kolekcionāru un restauratoru saiets. Šis ir tradicionāls restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju pasākums, kas apmeklētājiem sniedz iespēju atrast gan rezerves daļas savam retro automobilim, motociklam vai velosipēdam, gan arī senāku laiku periodiskos izdevumus, kalendārus, grāmatas, rotaļlietas un porcelāna izstrādājumus.

Foto: Publicitātes foto

Skatītāju biļetes varēs iegādāties sacensību dienā kasēs pie ieejas trasē. Pieaugušajiem biļetes maksās 5 eiro, bet bērniem līdz 12 g.v. ieskaitot un invalīdiem ieeja būs bez maksas. Uzrādot sacensību aproci, apmeklē Rīgas Motormuzeju 17. jūlijā ar 50% atlaidi. Savukārt, uzrādot Rīgas Motormuzeja biļeti, - apmeklē sacensības ar 50% atlaidi.

Klātienē sacensības drīkst vērot skatītāji, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu