"TTT Rīga" arī gaidāmajā sezonā grasās spēlēt Eirolīgas pamatturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: FIBA.com

"TTT Rīga" arī gaidāmajā sezonā grasās spēlēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā, sarunā ar aģentūru LETA atklāja kluba ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Pagājušajā nedēļā Rīgas dome nolēma, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" dāvinās basketbola klubam "TTT Rīga" 450 000 eiro.

Kā skaidroja Štālbergs, šis lēmums ieviesa skaidrību par komandas startu nākamās sezonas Eirolīgas turnīrā. Plānots, ka rīdzinieces arī 2021./2022.gada sezonā spēlēs pamatturnīrā.

"Pagājušajā piektdienā pieteicāmies Eirolīgas turnīram un kluba dibinātāji apstiprināja finansējumu nākamajai sezonai. Ja pietiekami sekmīgi nostartēsim un iegūsim reitinga punktus, tad arī turpmākajās sezonās varēsim pretendēt uz vietu pamatturnīrā," apstiprināja Štālbergs.

No iepriekšējā sezonā spēlējušajām leģionārēm neviena nepaliks komandas sastāvā. Savukārt no pašmāju spēlētājām šobrīd spēkā esošs līgums ir tikai ar Diniju Pāvelsoni.

"Mazliet iekavējās finanšu apstiprināšanas process, kas ir loģiski saprotams. Šī iemesla dēļ varbūt nepaspējām parakstīt līgumus ar kādām iepriekš komandā spēlējušajām basketbolistēm," teica Štālbergs.

Kluba redzeslokā ir vairākas ārzemju basketbolistes, tajā skaitā spēlētājās, kuras absolvējušas universitāti un nesen spēlējušas Nacionālajā koledžu sporta asociācijās (NCAA). Komandas sagatavošanās posma sākuma paredzēts 1.septembrī, bet augustā jau varētu norisināties individuālās nodarbības.

Neliela daļa no "Rīgas satiksmes" piešķirtā finansējuma tiks izlietota parādu segšanai. Iepriekšējā sezonā klubam izdevās nosegt 80% parādu.

"Plānojam norēķināties ar visiem kreditoriem, lai klubs būtu pilnībā bez parādiem un sāktu visu no baltas lapas. Kreditoru loks bija diezgan plašs, bet iepriekšējā sezonā apmēram 80% no tā nosedzām. Palikuši aptuveni 40 000 eiro. Ir redzama gaisma tuneļa galā," uzsvēra Štālbergs.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kurā izdevās izcīnīt bronzu.

Aizvadītajā sezonā "TTT Rīga" astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu