Rolands Freimanis pametis Latvijas basketbola izlases kandidātu loku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Tomasz Browarczyk

Rinalds Mālmanis nomainījis Rolandu Freimani Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sarakstā, komandai sākot gatavoties 2023.gada Pasaules kausa priekškvalifikācijai.

Latvijas vīriešu valstsvienība pirmdien aizvadīja pirmo treniņu, sākot gatavoties no 7. līdz 13. augustam Rīgā paredzētajam 2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram.

"Tieši pirms nometnes Rolands Freimanis negaidīti izlēma, ka nepiedalīsies. Mums bija ārkārtas situācija un Rinalds jau sevi labi apliecināja pirmajā nometnē. Viņš jau bija Spānijā, taču ar pirmo reisu devās uz izlasi. Domāju, ka viņš labi spēs pielāgoties manām prasībām. Rolands Šmits un Dāvis Bertāns var pievienoties komandas treniņiem kuru katru dienu," otrdien preses konferencē stāstīja Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Valstsvienības nometnei pievienojies arī Dāvja Bertāna fizioterapeits Masimo Simoneta.

"Masimo pazīstu jau labu laiku, bet nekad nebijām kopā strādājuši. Patīkami redzēt, kā viņš strādā ar komandu un spēlētājiem. Gribu, lai viņš palīdz visam Latvijas basketbolam, ne tikai izlasei. Nevaru sagaidīt, kad ieraudzīšu, kādu rezultātu esam sasnieguši ar viņu komandā," stāstīja Banki.

Vīriešu izlases treneris vēroja arī Latvijas U-19 komandas sniegumu Pasaules kausa spēlēs, kas notika Rīgā.

"Turnīrā piedalījās paši labākie talanti no visas pasaules. Mūsu komandai pietrūka nedaudz atlētiskuma un meistarības, lai sacenstos šādā līmenī, taču mums nevajadzētu visu vērtēt pēc rezultāta un vietām turnīrā. Tā bija unikāla iespēja spēlētājiem, treneriem un visai basketbola sabiedrībai sevi pierādīt šādā līmenī. Bija interesanti redzēt, kādā virzienā dosies Latvijas basketbola nākotne," skaidroja Banki.

Pagaidām gan nevienam no U-19 izlases spēlētājiem netiks dota iespēja cīnīties par vietu pieaugušo valstsvienības kandidātu sarakstā.

"Viņiem nesen bija nometne un saspringts turnīrs. Viņiem tagad ir laiks atpūsties, kamēr mums jāgatavojas turnīram. Esmu pārliecināts, ka tuvākā nākotnē man būs iespēja ar kādu no viņiem strādāt arī lielajā izlasē," atzīmēja Banki.

2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11.augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Gatavošanās posmā paredzētas pa vienai treniņspēlei un pārbaudes spēlei ar Šveices (atklātā pārbaudes spēle 25.jūlijā) un Slovākijas (1.augustā) izlasēm.

Latvijas izlases kandidāti dalībai 2023.gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Rihards Lomažs, Artūrs Kurucs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Klāvs Čavars, Mārtiņš Meiers, Verners Kohs, Anrijs Miška, Rinalds Mālmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu