Skujiņš: Uzvara bija neiespējama, tāpēc atlika cīnīties par desmitnieku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Publicitātes foto

Uzvarēt "Tour de France" 16.posmā latvietim Tomam Skujiņam nebija reālu izredžu, tāpēc viņš visiem spēkiem cīnījās par vietu pirmajā desmitniekā, sportists trešdien pauda uzņēmuma "tet" rīkotajā preses konferencē.

Skujiņš no "Trek-Segafredo" vienības otrdien daudzdienu sacensību "Tour de France" 16.posmā, kas bija kāpumiem bagāts, izcīnīja augsto septīto vietu.

Etapu visātrāk veica austrietis Patriks Konrāds "Bora - hansgrohe". Viņš finišu sasniedza pēc četrām stundām vienas minūtes un 59 sekundēm. 42 sekundes zaudēja sekotāju grupa, kurā bija otrās un trešās vietas ieguvēji Sonijs Kolbrelli no Itālijas ("Bahrain - Victorious") un austrālietis Maikls Metjūss ("BikeExchange").

Skujiņš bija pirmais aiz nelielās sekotāju grupas, tai zaudējot trīs sekundes, bet no līdera atpalika par 45 sekundēm. Viņš izcīnīja augsto septīto vietu, kas šogad tūrē sportistam ir labākais sniegums.

"Bija ļoti smaga diena. Laikapstākļi arī mūs baigi nelutināja. Bija diezgan daudz slapju ceļu un bīstamu nobraucienu. Pēc ilgas cīņas man izdevās iesaistīties dienas atrāvienā. Tas arī bija pietiekoši veiksmīgs, lai tiktu līdz finišam. Diemžēl viens puisis bija galvastiesu spēcīgāks par mums visiem. Uzvara bija neiespējama, atlika tikai cīnīties par desmitnieku," sacīja riteņbraucējs.

Trešdien riteņbraucēji trešajā Pireneju posmā mēros 178,4 kilometrus garu distanci ar diviem pirmās un vienu augstākās kategorijas kāpumu finišā.

"Tour de France" noslēgsies 18.jūlijā ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

"Tour de France" norisinās jau 108.reizi. 21 posmu garās sacensības šogad noritēs tikai pa Francijas ceļiem, lai arī starts sākotnēji bija plānots Kopenhāgenā. Septiņi no etapiem parocīgāki būs sprinteriem.

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Trek-Segafredo" komandas rindās "Tour de France" startē Skujiņš, kurš jūnija pirmajā pusē tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu