Zubovs skaidro, kāds būs Rīgas "Dinamo" spēles stils gaidāmajā KHL sezonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš un Sergejs Zubovs
Lauris Dārziņš un Sergejs Zubovs Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga

Darbs ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" būs izaicinājums, intervijā KHL mājaslapā atzīst komandas jaunais galvenais treneris Sergejs Zubovs, kurš sola agresīvu spēles stilu.

"Dinamo" gatavošanos jaunajai sezonai sāka pirmdien "Inbox" ledus hallē Piņķos, aizvadot treniņus gan uz ledus, gan zālē. Piņķos komanda trenēsies līdz nedēļas beigām, bet 18.augusta pēcpusdienā dosies uz treniņnometni Liepājā, kur uzturēsies līdz 4.augustam.

"Rīga ir liela hokeja pilsēta. Cilvēki šeit mīl hokeju. Kad esi arēnā, to var sajust - cilvēki zina, kā atbalstīt savu komandu," pašmāju hokeja līdzjutējus slavēja Zubovs.

"Mums jāatgriež līdzjutēji tribīnēs. Mēs spēlēsim agresīvi, it sevišķi mājās. Mēs līdzjutējiem esam to parādā. Būsim agresīvi, nesēdēsim aizsardzībā un negaidīsim pretinieku kļūdas."

Gagarina kausā Rīgas "Dinamo" komanda nav spēlējusi septiņus gadus pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā KHL.

Zubovs uzskata, ka iepriekšējā sezona Rīgas "Dinamo" bija neveiksmīga lielā mērā Covid-19 ietekmes dēļ, jo nevarēja pienācīgi sagatavoties sezonai.

"Nevēlos skatīties pagātnē. Vēlos lūkoties tagadnē, un man patīk tas, kas mums ir. Esam auglīgi pastrādājuši transfēru tirgū," norādīja treneris.

"Komanda pagājušajā sezonā uzvarēja tikai deviņās no 60 spēlēm. Protams, gribam iekļūt "play-off" un tikt pēc iespējas tālāk. Taču tas ir tāls ceļš, ir jākļūst labākiem ar katru dienu."

50 gadus vecais Krievijas hokeja speciālists iepriekš strādāja par vecāko padomdevēju Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Dalasas "Stars".

"Kad sāku strādāt ar Dalasas komandu, viss bija kārtībā pirmos pāris mēnešus. Bija regulārā sezona, ierastais spēļu kalendārs. Taču tad viss tika apturēts," koronavīrusa pandēmijas sākumu atminas Zubovs.

Treneris vairs nevarēja būt regulāri līdzās komandai. "Vēlējos atgriezties ierastajā rutīnā. Man patīk katru dienu ierasties ledus arēnā, sajust atmosfēru un aprunāties ar puišiem. Mācīt - to es izbaudu."

Rīgas "Dinamo" vadība ar Zubovu sarunas sākusi jau februārī, bet oficiāli par trenera nolīgšanu klubs paziņoja aprīlī.

"Šis, protams, man būs izaicinājums. Jā, šī ir KHL komanda, tomēr te ir cita valoda, cita mentalitāte. Tomēr hokejam ir sava valoda, visur tā ir vienāda. Šī ir lieliska iespēja būt atpakaļ tur, kur man patīk būt."

Zubovs iepriekš trenera karjerā ir strādājis ar KHL klubiem HK "Soči", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Viņš arī bijis konsultants NHL klubā Sentluisas "Blues".

Hokeja aizsargam bija spilgta spēlētāja karjera. 1992. gadā viņš kļuva par Albērvilas olimpisko spēļu čempionu. 1994. un 1999. gadā Zubovs izcīnīja Stenlija kausu, pārstāvot attiecīgi NHL komandas Ņujorkas "Rangers" un Dalasas "Stars".

NHL vēsturē regulārajā čempionātā Zubovs ir otrais rezultatīvākais Krievijas hokejists aizsarga pozīcijā ar 771 punktu (152 vārti + 619 piespēles). Rezultatīvākais krievu aizsargs ir Sergejs Gončars (811 punkti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu