Video Merzļikins: Matīss izglāba manu, manas sievas un vēl nedzimušā dēla dzīvību. Viņš mira kā varonis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Ekrānšāviņš no LTV video

Traģiski bojā gājušais Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks 4.jūlija vakarā izglāba Elvja Merzļikina, viņa sievas un vēl nedzimušā dēla dzīvību, Merzļikins sacīja Kivlenieka bēru ceremonijā.

Kivlenieks traģiski gāja bojā 4. jūlijā, kad viņam krūtīs ietriecās neveiksmīgi izšauta pirotehnikas raķete.

Traģiskais negadījums notika Mičiganas štata Novi pilsētā, Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasa meitas kāzu ballītē.

Ceturtdien notika Kivlenieka bēru ceremonija, ko varēja vērot tiešraidē tīmeklī. Emocionālu runu, atceroties savu draugu, sacīja Elvis Merzļikins.

"Tur bija kādi 60-80 cilvēki. Viņš pienāca pie manis, un mēs iedzērām mūsu pēdējo alu un iztukšojām mūsu pēdējos mēriņus, kā arī izpīpējām mūsu pēdējo cigāru," par pēdējo kopīgi pavadīto dienu 4.jūlijā teica "Blue Jackets" vārtsargs.

"Tajā traģiskajā brīdī es stāvēju aptuveni desmit metru attālumā no Matīsa, apskāvis savu sievu. Viņš izglāba manu, manas sievas un vēl nedzimušā dēla dzīvību. Ja tā raķete nebūtu trāpījusi mums, tad noteikti vēl kādam no 50 cilvēkiem. Viņš mira kā varonis. Noķēra savas dzīves pēdējo ripu. Mana dēla otrs vārds būs Matīss," savā uzrunā, valdot asaras sacīja Merzļikins.

Tāpat Merzļikins teica, ka divu gadu laiku, kopš viņš iepazinās ar Kivlenieku, Matīss vairs nebija tikai draugs.

"Matīss bija mans un arī manas sievas mazais brālis. Viņš arī dzīvoja pie mums, un mēs izspēlējām daudzas galda spēles," piemiņas runā teica Merzļikins, atzīmējot Kivlenieka gudrību.

Tāpat viņš minēja, ka pavasarī tieši Kivlenieks, kad ieradies, visvairāk palīdzējis Merzļikinai sievai, kura bija gaidībās, mazgājis traukus, uzkopis istabas. "Es pats to nedaru," atzinās Merzļikins. "Viņš palīdzēja it visā, un es biju ļoti viņam par to pateicīgs."

Kolumbusas kluba treneris Breds Larsens atgādināja, ka Kivlenieka sejā vienmēr bija smaids.

"Zvans 4.jūlija naktī man bija ļoti smags, un mana sirds gandrīz apstājās," teica Larsens, slaucīdams asaras.

Komandas vārtsargu treneris Menijs Legass piebilda, ka šī runa Kivlenieka piemiņas pasākumā varētu būt viens no grūtākajiem viņa dzīves uzdevumiem. Tieši viņa mājā notika nelaimes gadījums. Legasa mājās Kivlenieks bija kā vārtsargu trenera bērnu brālis.

Viņš atgādināja, ka Kivlenieks kļuva par vienīgo vārtsargu Latvijā, kurš uzvarējis Kanādu, turklāt neielaižot savos vārtos ne ripu.

"Es vienmēr mīlēšu tevi kā dēlu, un tu biji lielisks draugs visiem, kuri šeit ir sanākuši godināt tavu piemiņu," teica Legass.

Ceremonijā tika rādīti arī fragmenti no Kivlenieka debijas līgā un uzvaras mačā ar Ņujorkas "Rangers" "Madison Square Garden", kā arī atklāšanas cīņas šā gada pasaules čempionātā Rīgā, kurā viņš uzvarā pār Kanādas izlasi nosargāja savus vārtus "sausā" un tika atzīts par mača vērtīgāko spēlētāju.

Kivlenieks oktobrī vienojās par jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar NHL klubu "Blue Jackets".

Kivlenieks savā karjerā devās laukumā astoņās NHL spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

NHL debiju Kivlenieks piedzīvoja 2020. gada 19. janvārī. Viņš atvairīja 31 no 32 metieniem, kaldinot "Blue Jackets" uzvaru izbraukumā ar 2:1 pret Ņujorkas "Rangers".

Šogad pavasarī Kivlenieks spēlēja pasaules čempionātā Rīgā. Viņš sargāja vārtus vēsturiskajā 2:0 uzvarā pār Kanādu, kas vēlāk triumfēja turnīrā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu