"Liepājas" futbolisti pārliecinoši sasniedz UEFA Konferences līgas nākamo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dodo
Dodo Foto: FK Liepāja/Facebook

"Liepājas" futbola komanda ceturtdien Skopjē svinēja pārliecinošu uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē, iekļūstot turnīra otrajā kārtā.

"Liepāja" Skopjē pārspēja Ziemeļmaķedonijas komandu Strugas "Trim-Lum" - 4:1 (1:0). Divu spēļu summā liepājnieki uzvarēja ar 5:2.

Divus vārtus liepājnieku labā guva Luiss Ilariu jeb Dodo, pa vieniem - Hogans Ukpa un Jevgeņijs Berjozkins. Mājiniekiem vienīgo reizi precīzi sita Emirs Skenderi.

Rezultātu Ukpa pēc Milana Mirosavljeva piespēles no tuva attāluma, raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī, atklāja 45.minūtē.

Dodo šokēja mājiniekus otrā puslaika sākumā. 47.minūtē viņš ar galvu pārspēja mājinieku vārtsargu no vārtsarga laukuma līnijas pēc Mihaila Gordeičuka piespēles, bet divas minūtes vēlāk pēc Ukpas piespēles no laukuma dziļuma izvirzījās viens pret mājinieku vārtsargu Urošu Džuriču, apspēlēja viņu un raidīja bumbu tukšos vārtos - 3:0.

Astoņas minūtes vēlāk Skenderi vienus vārtus atguva, taču mājiniekus karstajos laika apstākļos 62.minūtē atvēsināja pēc Ukpas piespēles Berjozkina gūtie vārti - 4:1.

Vairāk vārtu šajā spēlē nebija, liepājniekiem iekļūstot kvalifikācijas otrajā kārtā.

"Liepāja" pirmajā spēlē savā laukumā pēdējā minūtē izlaida no rokām uzvaru un cīnījās neizšķirti 1:1. Pirmajā puslaikā vēju pilsētas futbolistus vadībā izvirzīja Dodo, bet kompensācijas laika trešajā minūtē neizšķirtu izrāva Besirs Iseni.

Valsts čempionātā "Liepāja" ieņem ceturto vietu. Tikmēr Strugas komanda jau 12 spēlēs pēc kārtas nav iepazinusi zaudējuma rūgtumu. Vietējā čempionātā "Trim-Lum" pēdējās astoņās cīņās svinējusi sešas uzvaras, bet trijās pēdējās spēlēs, kas bija draudzības mači, divreiz spēlēts 1:1 un pēdējā mačā ar 2:1 uzvarēta Duresas "Teuta" no Albānijas.

Ziemeļmaķedonijas čempionātā, kas beidzās maija vidū, Strugas vienība ieņēma trešo vietu.

Liepājnieki pēdējoreiz Eiropas kausos spēlēja 2019./2020.gada sezonā, kad sasniedza otro kvalifikācijas kārtu UEFA Eiropas līgā, divu maču summā piekāpdamies "Norrkoping" no Zviedrijas ar 0:3.

"Liepāja" otrajā kārtā tiksies ar pazīstamo Bulgārijas komandu Sofijas CSKA.

UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu