LFF diviem "Noah Jurmala" futbolistiem piešķir diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Noah Jurmala" komanda
"Noah Jurmala" komanda Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja (LFF DK) diviem Daugavpils "Noah Jurmala" spēlētājiem piešķīrusi diskvalifikāciju, piektdien informē LFF.

"Noah Jurmala" otrdien "Optibet" virslīgas spēlē pret "Metta" sastāvā bija pieteikusi vien 11 futbolistus, jo finansiālu iemeslu un arī atsevišķu pārkāpumu dēļ LFF jau iepriekš klubam liedza sastāvā pieteikt jaunus spēlētājus.

Graujošajā 0:7 zaudējumā pret "Metta" sarkano kartīti par nesportisku rīcību saņēma Aleksejs Grjaznovs, kuram LFF DK piešķīrusi trīs spēļu diskvalifikāciju. Cits šī kluba pārstāvis Vladislavs Kuzmins diskvalificēts uz vienu maču.

"Noah Jurmala" sestdien paredzēta vēl viena spēle ar "Metta", bet gadījumā, ja komanda spēlei nevarēs pieteikt 11 futbolistus, tai, visticamāk, draud tehniskais zaudējums.

Aizvadītajā piektdienā LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja, konstatējot tiešu dalību spēles rezultāta apzinātā manipulēšanā, uz gadu diskvalificēja serbu Bojanu Kneževiču, Ofosu Apiju no Ganas un ukraini Oleksiju Babirju.

LFF DK 2021.gada sezonas priekšvakarā atsauca virslīgas potenciālās jaunpienācējas "Noah Jurmala" (faktiski - Daugavpils "Lokomotiv") komandas licenci, bet klubs nolēma pārsūdzēt DK lēmumu. Vēlāk LFF Apelāciju komiteja (AK) lēma neapturēt komandas izslēgšanu no virslīgas turnīra.

Aprīlī klubs pret LFF un tās komisijām iesniedza prasību Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). Arbitrāžas tiesas pagaidu lēmums paredzēja komandai provizoriski piešķirt licenci startam virslīgā.

CAS lēmuma īsajā versijā, ko aģentūrai LETA trešdien nosūtīja kluba vadītājs Aleksandrs Jakubovskis, teikts, ka kluba apelācija ir daļēji apmierināta.

CAS lēmusi, ka klubs tiek brīdināts par LFF klubu licencēšanas noteikumu turpmākajiem pārkāpumiem un tam jāsamaksā LFF 1400 eiro liels naudas sods, bet jāsaglabā A licence.

Arbitrāžas tiesas lēmumā arī teikts, ka lietas izskatīšanas izmaksas jāsedz LFF. Pārējās izmaksas katra puse sedz atsevišķi.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 34 punktiem 14 spēlēs ieņem RFS, tālāk ar 32 punktiem 16 dueļos ir "Riga" un "Valmiera", kas nospēlējusi 15 mačus. Aiz pirmā trijnieka ar 22 punktiem 14 mačos ir "Liepāja", kam seko "Daugavpils" un "Spartaks" ar 15 cīņās iekrātiem 18 punktiem. Sesto vietu ar 12 punktiem 16 mačos ieņem "Metta", bet pēdējā ar trim punktiem 12 spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu