16 gadus vecā Caune kļūst par Eiropas vicečempioni 5000 metru skrējienā U-20 grupā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Agate Caune.
Agate Caune. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība / Twitter.com

Latvijas skrējēja Agate Caune sestdien Tallinā Eiropas U-20 čempionātā vieglatlētikā izcīnīja sudraba medaļu 5000 metru skrējienā.

Tikai 16 gadus vecā valmieriete Caune, kura bija trešā jaunākā šo sacensību dalībniece, finiša līniju šķērsoja pēc 16 minūtēm un 17,56 sekundēs, kas U-18 vecuma grupā ir šīs sezonas labākais rezultāts Eiropā.

Uzvarētājai Karlai Domingesai no Spānijas Caune zaudēja tikai 0,99 sekundes, bet trešo vietu ieņēmusī vāciete Emma Hekela bija 2,62 sekundes lēnāka par latvieti. Caune skrējienu sāka piesardzīgi, pakāpeniski uzlabojot savu pozīciju, bet pēdējā puskilometrā viņai priekšā bija tikai Domingesa.

Jau ziņots, ka sestdien Caune izcīnīja astoto vietu 3000 metru skrējienā.

Piektdien Eiropas U-20 čempionātā bronzas medaļu trīssoļlēkšanas sacensībās izcīnīja Darja Sopova.

Latvijas izlasē bija iekļauti 23 sportisti.

Komandas sastāvā bija arī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, treneri Juris Petrovičs, Dmitrijs Hadakovs, Ainis Raubišķis, Vjačeslavs Goļinskis, Raitis Ravinskis, Edvīns Krūms, Viktors Lācis un fizioterapeits Hardijs Romanovskis.

Jau ziņots, ka iepriekšējā nedēļā turpat Tallinā notika arī Eiropas U-23 čempionāts, kurā Rūta Kate Lasmane trīssoļlēkšanas sacensībās izcīnīja bronzas medaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu