Ostapenko saglabā savu sezonas labāko pozīciju WTA rangā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 30.vietu, bet Anastasija Sevastova pacēlusies uz 53.pozīciju.

Abas Latvijas vadošās tenisistes aizvadītajā nedēļā nespēlēja. Ostapenko saglabāja to pašu pozīciju, bet Sevastovai izdevās pakāpties par vienu vietu augstāk.

2021.gada sezonas rangā Ostapenko ieņem 26.vietu, bet Sevastova ir 37.pozīcijā, abām atkāpjoties par vienu vietu atpakaļ. Abas Latvijas labākās tenisistes šonedēļ uzsāks Tokijas olimpisko spēļu turnīru.

Tikmēr Diāna Marcinkēviča saglabājusi 290.vietu, Daniela Vismane pakāpusies par 16 pozīcijām (367.), bet par divām vietām zemāk rangā noslīdējusi Kamilla Bartone (414.). Kāpumu par uzreiz 140 vietām pēc otrā pēc kārtas izcīnītā ITF titula piedzīvojusi Darja Semeņistaja (810.), kura rangā apsteigusi Sabīni Rutlauku un Margaritu Ignatjevu. Rutlauka atkāpusies par divām vietām, ieņemot 887.vietu, bet Ignatjeva - par sešām vietām (942.). Vienu vietu zaudējusi Patrīcija Špaka (1071.), trīs - Elza Tomase (1145.), bet kādreizējā Latvijas pirmā rakete Līga Dekmeijere noslīdējusi par piecām vietām zemāk (1341.).

Vadošajā desmitniekā notikusi tikai viena izmaiņa. Līdere aizvien ir Austrālijas pārstāve Ešlija Bārtija, viņai seko japāniete Naomi Osaka, bet trešo vietu ieņem baltkrieviete Arina Sabaļenka. Ceturtā pozīcija ir amerikānietei Sofijai Keninai, piektā - kanādietei Bjankai Andresku, sestā - ukrainietei Jeļinai Svitolļinai. Septīto vietu ieņem čehiete Karolīna Plīškova, astoto - poliete Iga Švjonteka, bet no desmitās vietas uz devīto pakāpusies spāniete Garvinje Mugurusa, apsteidzot rumānieti Simonu Halepu.

Pagājušajā nedēļā notika trīs "WTA 250" raudzes turnīri. Prāgā uzvarēja čehiete Barbora Krejčīkova, kura rangā pakāpās par divām vietām, ieņemot vietu uzreiz aiz labāko desmitnieka, Budapeštā - Kazahstānas tenisiste Jūlija Putinceva (35.), kura pakāpās par septiņām vietām, bet Lozannas turnīrā Šveicē - slovēniete Tamara Zidanšeka (37.), pakāpjoties rangā par 13 vietām.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 22.pozīciju, bet Sevastova vienu vietu atkāpusies uz leju (205.). Abas tenisistes pārī cīnīsies arī Tokijas spēlēs. Marcinkēviča zaudējusi astoņas pozīcijas (362.), bet uz ceturto vietu Latvijas tenisistu vidū pēc uzvaras Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīrā Biaricā (Francija) pakāpusies Vismane (464.). Viņai izdevies 268 vietu kāpums.

Četru vietu kritums ir Bartonei (733.), par 15 vietām pakāpusies Semeņistaja (798.), vienu pozīciju zaudējusi Ignatjeva (943.), Špakai vienas vietas kāpums (1000.), Dekmeijerei trīs vietu kritums (1043.), bet Rutlauka noslīdējusi par sešām vietām (1585.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu