Vingrotājai no ASV konstatēta inficēšanās ar Covid-19

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV sieviešu vingrošanas izlase
ASV sieviešu vingrošanas izlase Foto: Jamie Squire/Getty Images

Vingrotājai no ASV, kura ieradusies Tokijā, lai pārstāvētu valsti olimpiskajās spēlēs, konstatēta inficēšanās ar Covid-19, ziņo komandas vadība un organizatori. 

Par piekto personu, kam Covid-19 tests ir bijis pozitīvs, kļuvusi viena no ASV izlases vingrotājām, kuras vārds netiek minēts. Cita vingrotāja atrodas pašizolācijā, vēsta komandas vadība un spēļu organizatori.

ASV Olimpiskā un paralimpiskā komiteja (USOPC) apgalvo, ka Covid-19 skartā vingrotāja ir rezerviste. Viņai pozitīvs bija tests komandas treniņnometnē Inzai pilsētā, kas atrodas uz austrumiem no Tokijas.

"Mēs šodien apstiprinājām, ka komandas sportistes Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs," sacīja Inzai pilsētas amatpersona Kimija Kosaku. "Viņa ir izolēta, un viņai nav simptomu. Sieviete, kuras vārds netiek izpausts, Japānā ieradās 15.jūlijā. Vēl viena sportiste ir klasificēta kā ar saslimušo ciešā kontaktā bijusī. Arī viņa uzturas viena savā istabā."

Ziņu aģentūra "Kyodo News" ziņo, ka pārējā komanda pirmdienas pēcpusdienā pārcēlusies uz olimpisko ciematu.

Arī USOPC apstiprināja, ka vienai no tās sportistēm koronavīrusa tests bijis pozitīvs: "Mēs varam apstiprināt, ka sieviešu vingrošanas komandas rezerviste ir saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu. Saskaņā ar vietējiem noteikumiem un protokoliem sportiste ir ievietota karantīnā viesnīcā."

2016.gada Riodežaneiro spēlēs ASV vingrošanā bija medaļu tabulas augšgalā, Simonai Bailsai izcīnot četras zelta medaļas.

Jau ziņots, ka Latvijas dueta Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs pretiniekam Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā čeham Ondržejam Perušičam fiksēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts.

Perušičam Covid-19 organismā tika konstatēts pēc divu Dienvidāfrikas futbolistu un videoanalītiķa inficēšanās dzīvojamajā kompleksā.

Perušičs bija ceturtā ar Covid-19 saslimusī persona olimpiskajā ciematā.

Čehu pāris Ondržejs Perušičs/Davids Šveiners ir viens no Pļaviņa un Toča pretiniekiem olimpisko spēļu B grupas turnīrā.

Vēl B grupā bez latviešiem spēlēs arī pasaules čempioni un Eiropas vicečempioni Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) pārstāvji Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis, kā arī Meksikas duets Hosue Gastons/Hosē Rubio.

Olimpiskajā ciematā uzturēsies 6700 sportistu un amatpersonu.

Olimpiskās spēles Tokijā notiks no 23.jūlija līdz 8.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu