Video ⟩ 2,26 m gara ķīniešu jaunā basketboliste neatstāj nekādas cerības sāncensēm (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ķīnas basketbolists Jao Mins savulaik bija starp slaidākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem. Viņa augums ir 2,29 metri. Ķīnas basketbolā tagad ir jauniete, kura 14 gadu vecumā izstiepusies jau 2,26 metrus gara.

Žanga Ziju ir pusaudze no Ķīnas austrumos esošās Šaņdunas provinces. U-15 vecuma grupas finālspēlē viņa guva 42 punktus, savāca 25 atlēkušās bumbas un bloķēja sešus pretinieču metienus. 

Lielais vairums vienaudžu Ziju nav pat līdz padusēm. Sedzējām nav cerību viņu apturēt. 

Ziju tiek salīdzināta ar savulaik labāko Ķīnas basketbolistu Jao Minu, kurš astoņas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē. 2002. gada NBA draftā viņu ar 1. numuru izraudzījās Hjūstonas "Rockets" komanda. 

"Lieta ir tāda, ka viņa ir tikai 14 gadus veca. Viņai būs daudzsološa nākotne, ja viņa uzlabos savas prasmes," izdevums "Global Times" atsaucas uz kādu komentētāju. "Ķīnas sieviešu basketbols ir viņas rokās."

Groza tuvumā atliek bumbu piespēlēt Ziju, un tie ir visai droši divi punkti grozā. Nav izslēgts, ka viņa vēl paaugsies. 

Ziju nāk no basketbolistu ģimenes. Abi viņas vecāki profesionāli nodarbojās ar šo sporta veidu, māte pat spēlēja Ķīnas valstsvienībā. Tēva augums ir 2,13 metri, bet māte 1,98 metrus gara. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu