Paziņots olimpiskā kvalifikācijas turnīra kalendārs Rīgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālā hokeja komanda 2022. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru sāks ar spēli pret Itālijas valstsvienību, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm E apakšgrupā spēkosies Latvija, Francija, Itālija un Ungārija. Turnīrs "Arēnā Rīga" risināsies no 26. līdz 29. augustam.

Latvijas komanda turnīru sāks 26. augustā ar cīņu pret Itāliju. Dienu vēlāk Latvijas hokejistiem paredzēts mačs pret Ungāriju, bet 29. augustā  turnīru noslēgs pret Franciju.

Iespēju spēlēt 2022. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs iegūs komanda, kas izcīnīs pirmo vietu E grupā.

Biļešu tirdzniecība uz Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru "Arēnā Rīga" sāksies šā gada augusta sākumā. Par iespējām iegādāties biļetes turnīra organizatori ziņos tuvākajā laikā.

Paralēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā, vēl astoņas valstsvienības sadalīs divas ceļazīmes uz Pekinas Olimpiādi. D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. Savukārt Oslo bez mājiniekiem norvēģiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Startu olimpiskajās spēlēs izcīnīs tikai grupu uzvarētāji.

Latvijas izlase bija piedalījusies četrās Ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas – 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos, bet uz 2018. gada Phjončhanas Olimpiādi ceļazīme netika izcīnīta.

Dalība Olimpiādē jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu