Zināms Usika un Džošua gaidāmās cīņas datums un norises vieta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua.
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua. Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Lielbritānijas boksera Entonija Džošua un ukraiņa Oleksandra Usika supersmagsvaru cīņa norisināsies 25. septembrī Londonā, otrdiena paziņoja britu pārstāvošā promotieru kompānija "Matchroom Sport".

Duelis norisināsies Anglijas futbola premjerlīgas komandas Totenhemas "Hotspur" stadionā.

Džošua cīņā ar Usiku centīsies aizstāvēt Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Džošua šogad bija iecerējis titulu apvienošanas cīņu ar savu tautieti Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Taisonu Fjūriju. Tiesa, ASV šķīrejtiesa lēma, ka Fjūrijam vispirms jāaizstāv sava josta pret amerikāni Deonteju Vailderu. Kā cīņas datums tika nozīmēts 24.jūlijs, taču Fjūrija nometnē tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi duelis tika pārcelts.

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāu Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījāsoktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 18 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018.gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu