Video ⟩ Milvoki "Bucks" ar Adetokunbo priekšgalā izcīna savu pirmo NBA titulu 50 gadu laikā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas čempioni kļuvusi Milvoki "Bucks" komanda, kas izcīnīja savu pirmo līgas titulu pēdējos 50 gados.

"Bucks" komanda trešdienas rītā pēc Latvijas laika uzvarēja sestajā finālsērijas mačā, ar rezultātu 105:98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) pārspējot Fīniksas "Suns".

Izcils sestajā finālspēlē bija "Bucks" līderis Adetokunbo, kurš guva 50 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles, kā arī bloķēja piecus metienus.

Tieši Adetokunbo tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

Kriss Midltons uzvarētāju rindās pievienoja 17, bet Džrū Holidejs 12 punktus.

"Suns" līderim Krisam Polam šoreiz 26 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, bet ar to uzvarai nepietika.

Mača laikā rezultāta tablo septiņas reizes radīja neizšķirtu, bet beigās tomēr svaru kausus sev par labu noslieca "Bucks" vienība. Komandai tas ir pirmais tituls pēdējo 50 gadu laikā.

"Bucks" finālā atspēlējās pēc diviem zaudējumiem pirmajās cīņās Fīniksā, kļūstot tikai par piekto komandu, kas to paveikusi. Milvoki savā laukumā izslēgšanas spēlēs sasniedza NBA labāko bilanci 10-1.

"Es gribu pateikties Milvoki par ticību man. Es gribu pateikties saviem komandas biedriem, ka viņi smagi cīnījās kopā ar mani," sacīja Adetokunbo. "Esmu pateicīgs, ka varēju palīdzēt to paveikt."

Līdz šim vienīgo titulu Milvoki "Bucks" izcīnīja 1971. gadā, kad komandas līderi bija Karīms Abduls Džabars un Oskars Robertsons.

"Suns" neizdevās izcīnīt pirmo čempionu titulu kluba 53 gadu pastāvēšanas vēsturē. 

"Tas sāp. Ļoti," sacīja "Suns" treneris Montijs Viljamss. "Tomēr esmu arī pateicīgs, ka mums bija šī iespēja spēlēt finālā. Ceturtā ceturtdaļa diezgan labi apliecināja, ka mēs vienkārši nespējām gūt grozus. Mēs vienkārši nespējām to mainīt."

Paredzams, ka "Suns" spēlētājs Devins Bukers, kā arī Holidejs un Midltons no "Bucks" tuvākajā laikā pievienosies ASV valstsvienībai Tokijas olimpiskajās spēlēs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu