Latvijas rallijkrosa čempionāta otrais posms notiks 1. augustā Jēkabpils novada Biržos

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Rallijkrosa sacensības.
Rallijkrosa sacensības. Foto: Toms Paipals Photography

Augusts Jēkabpils novadā sāksies ar gada gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni”, Latvijas rallijkrosa čempionāta otro posmu. Arī šogad autotrasē Salas novada Biržos pulcēsies pazīstami sportisti un sniegs skatītājiem aktīvu, atraktīvu un autosporta piepildītu svētdienu, turpinot jūlija sākumā Biķernieku trasē startējušo rallijkrosa 2021. gada sezonu.

Foto: Toms Paipals Photography

Reinis Nitišs, rallijkrosa braucējs: “Prieks, ka varam būt trasē un braukt, nekas neapstājas, otrais Latvijas rallijkrosa čempionāta posms manās mājās, Baronos, Jēkabpils pusē. Šajā sacensību posmā nedaudz iesaistoties arī organizatoriskajā darbā, redzu, ka visi partneri ir atsaucīgi, labprāt piedalās un palīdz, lai autosports notiktu un aktivitātes atgrieztos. Čempionāta otrajā posmā startēs desmit ieskaites klases, sagaidām arī kuplu pieteikumu skaitu, lai trasē varētu sajust un vērot spraigas cīņas. Jāsaka gan, ka dažādi ierobežojumi paliek spēkā un tie ir jāievēro, bet rīkotāja komanda strādā pie tā, lai sacensības būtu pieejamas un baudāmas visiem. Aicinām braucējus un autosporta fanus pievienoties mums Latvijas rallijkrosa čempionāta sacensībās autotrasē “Baroni”!”

Rallijkrosa sacensības
Rallijkrosa sacensības Foto: Toms Paipals Photography

Dalībnieku reģistrācija rit pilnā sparā, bet tiek prognozēts, ka braucēju sastāvs gaidāms iespaidīgs, jo cīņas par sezonas augstāko pakāpienu norit visas sezonas garumā. Šajā gadā dalībnieku skaits klasēs ir audzis un sportisti atgriezušies spēcīgāki.

Pēdējo gadu laikā strādāts pie trases pārbūves un uzlabošanas darbiem, kas trasi padarīs ērtāku gan pasākuma apmeklētājiem, gan sacensību dalībniekiem. Pasākuma rīkotāji sola, ka šīs sacensību dienas aktivitāšu klāstu bagātinās ne tikai dinamiskas auto sacīkstes, bet arī citas izklaides kā lieliem, tā maziem.

Reinis Nitišs
Reinis Nitišs Foto: Toms Paipals Photography

Sacensību programma:

Svētdiena, 1.augusts

9:45 Sacensību atklāšanas ceremonija

10:00 Sacensību starts

1., 2. kvalifikācijas braucienu sērija

3. un 4. kvalifikācijas braucienu sērija

Pusfinālu braucieni

Fināls

Apbalvošanas ceremonija

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus pasākums testētām, vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām. Ieejas biļetes sākot no 24.jūlija būs iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā “Astarte Nafta” degvielas uzpildes stacijās Biržos, Jēkabpilī, Viesītē un Aknīstē. Iepriekšpārdošanas biļešu cena būs 5 EUR. Ieejas maksa sacensību dienā - 7 EUR. Pensionāriem biļetes cena iepriekšpārdošanā un sacensību dienā tikai 2 EUR. Bērniem, augumā līdz 1,5 m un 1.grupas invalīdiem – ieeja pasākumā bez maksas. Apmeklētājiem pie ieejas sacensību norises vietā būs jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas/izslimošanas sertifikāts vai iepriekš veikts, negatīvs Covid-19 tests, kā arī personu apliecinošs dokuments. Rīkotājs vēlas informēt, ka testu veikšana sacensību norises vietā netiks nodrošināta, bet aicina testu veikt 31. jūlijā, kad to iespējams izdarīt bez maksas jebkurā laboratorijā Latvijā.

24. jūlijā, autotrasē “Baroni”, norisināsies oficiālā treniņu diena pirms otrā sacensību posma, dalībnieku reģistrācija atvērta www.rallycross.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu