"Liepāja" UEFA Konferences līgas otrās kārtas pirmajā mačā cīnās neizšķirti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: FK Liepāja/Facebook

"Liepājas" futbola komanda ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē viesos tika pie negaidīta bezvārtu neizšķirta, kas saglabā cerības uz iekļūšanu nākamajā fāzē.

Liepājnieki viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar pazīstamo Bulgārijas klubu Sofijas CSKA.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija pa vienai iespējai izmainīt cīņas rezultātu, taču momenti palika nerealizēti un pirmās 45 minūtes noslēdzās "sausā". Otrajā puslaikā Liepājas futbolistiem izdevās noturēt pāra favorītu pretestību, cīņai noslēdzoties bez gūtiem vārtiem.

Vēl no Latvijas klubiem ceturtdien RFS uzvarēja ar trīs vārtu, bet "Riga" ar divu vārtu pārsvaru. Abiem galvaspilsētas klubiem ir ļoti labas izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

Kamēr "Liepāja" pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 5:2 uzvarēja Ziemeļmaķedonijas komandu Strugas "Trim-Lum", bulgāri no pirmās kvalifikācijas kārtas bija atbrīvoti un tā vietā cīnījās par Bulgārijas Superkausu, ar 0:4 (0:2) piekāpjoties čempionei Razgradas "Ludogorets".

"Liepāja" ar 22 punktiem 14 cīņās Latvijas čempionātā ieņem ceturto vietu, kamēr Bulgārijas jaunās sezonas čempionāts vēl nav sācies. Maija beigās ar 59 punktiem 31 spēlē Sofijas klubs ierindojās trešajā vietā. Toties maija vidū CSKA kļuva par Bulgārijas kausa ieguvēju, tāpat kā to novembrī paveica "Liepāja".

CSKA pirmssezonas pārbaudes spēlēs divreiz uzvarējusi, trīsreiz zaudējot, taču pretinieki pārsvarā ir bijuši spēcīgi, jo zaudēts Brēmenes "Werder" un Pirejas "Olympiakos", kā arī Baku "Qarabag". Savukārt uzvara izcīnīta pret Austrijas vienību Insbrukas "Wacker".

"Liepājas" futbolisti uzvaras gadījumā trešajā kārtā pretī stāsies pretī pāra Ščecinas "Pogoņ" no Polijas un Horvātijas "Osijek" uzvarētājiem.

Otrās kvalifikācijas kārtas cīņas notiks 22. un 29.jūlijā, bet trešās kārtas cīņas - 5. un 12.augustā.

"Valmiera" izstājās jau pirmajā kārtā, pret Lietuvas vienību Marijampoles "Sūduva" divu maču summā piekāpjoties ar 1:2.

"Play-off" jeb ceturtās kārtas izloze notiks 2.augustā, bet pašas šīs kārtas spēles - 19. un 26.augustā.

Savukārt grupu turnīra izloze notiks 27.augustā.

UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu